Barnebys har valt ut ett fåtal fantastiska föremål (...och tro oss, det var svårt med tanke på det rika utbudet) som just nu finns till försäljning hos Lofty.

Ed Ruscha (American, b. 1937), "History Kids", färglitografi, numrerad "29/60", signerad.

Ed Ruschas konst kretsar kring det amerikanska landskapet. Ett tema han sagt följande om i en intervju med tidningen Details; ''Jag var tvungen att se Europa. Min föreställning om det byggde främst på amerikanska filmer. [...] När jag sedan kom dit och såg det som för mig då var helt nytt och unikt längtade jag ändå efter amerikanska saker. Jag fångades helt enkelt inte av det romantiska med Paris eller London. Jag älskar att kunna åka dit ibland men fördrar att vara i L.A.".

Verket History Kids är ett typografiskt verk sedd mot ett vibrerande blåfärgat berg och en röd himmel. Ruscha lät år 2013 donera en mindre upplaga av printar till Tate, i syfte att hjälpa till med finansieringen av Tate Modern Project. Varje litografi var individuellt numrerad och graverad av Ruscha själv med orden "For the History Kid Nick", vilket var en hyllning till Tates ledare Nicholas Serota.

Dale Chihuly inledde år 1975 sin karriär som glaskonstnär och är idag främst känd för sina trådstrimmiga glasföremål som inspirerats av den inhemska amerikanska textilkulturen. Färgglada trådar skapas ur en invecklad procedur och formas sedan till en skål, en teknik som Chihuly refererar till som "pick-up drawing". Idag ingår hand verk i samlingarna hos 200 internationella museer och Chihuly har under årens lopp mottagit flertalet priser och utmärkelser, däribland tolv hedersdoktorat och två stipendier från National Endowment for the Arts.

Hos Lofty finner ni denna korallfärgade skål, vilken ingår i Chihulys serie "Basket", inspirerad av de ofta skrynkliga och vanskapta korgar som visas i utställningar om den amerikanska historien hos landets museer.

 

År 1946 fångade den så kallade Madourakeramiken Pablo Picassos intresse så till den grad att han frågade de två formgivarna bakom Madoura om han fick tillbringa tid i deras studio. Leran tycktes vara det perfekta materialet för Picassos lekfulla uttryck. Ett år senare återvände han till studion för att återse de verk han skapat där, ett återseende som återigen sparkade igång hans entusiasm för keramiken. Under ledning av Suzanne Ramié fortsatte Picasso sitt arbete i Madouras atelje.

Robert Longo är troligtvis mest förknippad med bildserien "Men in the Cities", i vilken han låtit fotografera sina vänner då de faller igenom en genomskinlig vägg. Longos fotorealistiska och mycket detaljerade teckningar är ofta influerade av media. Det är även hans porträtt och verk föreställande planeterna, så som i Untitled (Saturn).

År 2014 uppmärksammades den amerikanska skådespelaren, filmskaparen, fotografen och konstnären Dennis Hopper med utställningen Dennis Hopper: The Lost Album på Royal Academy.

Dennis Hopper har medverkat i filmer som Apocalypse Now, Blue Velvet, True Romance and Easy Rider. Hans talanger bakom kameran är dock något mer okända bland allmänheten. Utställningen visade över 400 bilder tagna under 1960-talet vilka skildrade de sociala och politiska svängningar som då ägde rum. Från Hells Angels, hippies, Harlem och mänskliga rättigheter till Andy Warhol och Paul Newman. Hopper fotograferade dem alla.

 

Loftys katalog hittar du hos Barnebys.

Sugen på att sälja eller köpa hos Lofty, mer information hittar ni här!