Finns det någon person du drömmer om att fotografera?

Vem är den roligaste/ mest inspirerande personen du har jobbat med?

Jag plåtade med en SINAR P2 kamera med en 300 mm lins, som man tar storformatsporträtt med. Lynch var helt fascinerad av min kamera, men förstod inte hur linsen fungerade, vilket jag såg störde honom. Men när han väl förstod så blev han så otroligt entusiastisk. Han hade en sådan otrolig karisma och passion för det kreativa skapandet, jag förstod då hur han med den kan motivera hela filmteam. Jag kände igen mig i hans begeistring för hela processen, den passionen som driver oss konstnärer framåt.

Ditt porträtt av Kate Moss ropades ut på Bukowskis Contemporary i våras, berätta om hur bilden blev till? Hur var det att fotografera henne?

Porträttet som var med på Bukowskis auktion kom till andra gången jag plåtade henne. Hon kom förbi min studio i Tribeca och vi skulle plåta ett svartvitt omslagförslag till en tidning som heter Mademoiselle. Vi gjorde en hel serie när Moss hoppar runt med en badboll i form av en jordglob och precis innan hon skulle gå frågade jag om hon kunde tänka sig att göra en sista, klassisk porträttbild.

Porträtt av Kate Moss i samband med Patriks omslagsplåtning för magazinet W 1992

Ungefär samtidigt porträtterade du Lenny Kravitz och Vanessa Paradis, vems idé var det att de skulle ligga ovanpå varandra på motorcykeln?

Hur var det att träffa Karl Lagerfeldt?

Jag fotade honom till tyska Vouge hemma i hans våning i Paris. Han har en otroligt stark energi, babblade på och visade sitt bibliotek. Tydligen läser han två böcker per dag. Han är en fascinerande och väldigt passionerad person. Under den perioden gjorde han både sin egen modeshow och Chanels. Solfjädern som är med på bilden hade han alltid med sig då.

När du var sjutton år så slog du och din kompis vad – du skulle fota Mick Jagger och din kompis, som ville bli kock, skulle servera mat till Kungen. Hur kändes det när den drömmen gick i uppfyllelse?

Vad använder du för kamera?

Vad tycker du om prisnivån på fotografi i dag?

Har du blivit kompis med några av de kändisar du plåtat?

Vad är den viktigaste egenskapen att ha för att lyckas som fotograf?

Vad äter du till frukost?

Jag brukar gå ner till mitt stammiscafé med min Mac Book och skriva några timmar på morgnarna. Jag brukar ta en kaffe och en mandel croissant eller två. Men på sista tiden har jag försökt gå över till grönt te med sojamjölk.

Vad gillar du att göra en ledig söndag?

Intervjun är utförd av Malin Ebbing. Copyright © Link Image. All rights reserved. Reproduction in any form or in any medium without express written permission of Link Image is prohibited.