Trender kommer och går, generellt sett är det därför ofta mer prisvärt att gå emot strömmen och fokusera på föremål som för tillfället inte är på allas önskelista. Ett fynd sitter heller inte bara i en låg prislapp. Möbler från 1700-1800-talet kostar visserligen ett par tusenlappar men bakom dessa föremål ligger ett gediget hantverk och åtskilliga timmars arbete, där skillnaden i pris jämfört med dagens massproducerade möbler inte är särskilt stort.

Ett favoritobjekt för många att köpa på loppis är ljusstakar. De tar liten plats, är prisvärda och sist men inte minst väldigt användbara, speciellt nu när mörkare tider stundar. På auktion finns en mängd variationer att välja mellan, i allt från silver till mässing och koppar.

En av höstens stora trender är naturmaterial så som läder, trä och stengods. När det kommer till textilier är det dock linne som står högst i rang och just sängkläder och kökshanddukar i detta material är ypperliga föremål att fynda på auktion. Inte bara är linne ett gediget material, äldre kökshanddukar går även att använda som servetter, bestickfodral och till att sy kökskuddar av.

Porslin och keramik liksom glas är alltid en bra idé att handla på auktion. Inte nog med att det ofta är prisvärt, dukningen blir även roligare då man blandar omaka delar.

Oavsett vad man köper så ska man förstås köpa med hjärtat. Det gäller kanske konst mer än något annat, och just grafik är ofta prisvärt att handla på auktion. Oljemålningar, som på senare år varit hett i inredningsvägar, är något som också går utmärkt att fynda.

 

På Barnebys hittar ni närmare 600.000 föremål. Vad du än letar efter, hittar du det här! 

Taggar