Gatukonstnär i blåsväder efter väggmålning på en halvnaken Hillary Clinton

Den australiensiske gatukonstnären Lushsux fick sitt Instagramkonto raderat efter att han lagt ut ett foto på sitt senaste verk: En väggmålning av en halvnaken Hillary Clinton, iförd en avslöjande baddräkt med amerikanska flaggan som motiv. 

Gatukonstnär i blåsväder efter väggmålning på en halvnaken Hillary Clinton

Lushsux säger att han delat en liknande bild som föreställer Donald Trump med sina 107 000 följare utan att vare sig bilden eller kontot raderades från Instagram. Han menar att det pekar på att Instagram tar partipolitisk ställning i beslutet att ta bort bilden på Hillary Clinton.

Foto: Lushsux
Foto: Lushsux

Väggmålningen av Clinton, som kom upp efter att hon bekräftats som demokraternas presidentkandidat, var ursprungligen rubricerad "Stupid sexy Hillary". Lushsux skapade ett nytt Instagramkonto efter händelsen och "klädde" Hillarymålningen i niqab, och lade till texten: "If this 'Muslim woman offends u, u r a bigot, racist, sexist Islamophobe''.

Foto: Lushsux
Foto: Lushsux

Företaget som huserar i huset med målningen bad kommunfullmäktige i Maribyrnong att ta bort målningen, som sedermera målades över med svart färg.

Det är inte första gången som Lushsux skapar provokativ street art. Både Donald Trumps fru Melanie Trump, sångerskan Taylor Swift och Kim Kardashian har fått sig en känga. Bland annat har han gjort en väggmålning där Donald Trump och Hillary Clinton kysser varandra.

Foto: Lushsux
Foto: Lushsux