Den senaste tiden har jag haft en konstperiod tillägnad den amerikanska målaren Georgia O' Keeffe. Georgia O' Keeffe var verkligen bäst, let there be no doubt. Bilder av hennes verk föreställande blommor och växter i de finaste tänkbara färgpaletterna kan man sitta och titta på i timtal. Vidare kan man förstärka upplevelsen genom att lyssna på fin musik som smälter väl ihop med Georgias bildvärld...Mazzy Star (yes, det bara måste vara Mazzy Star...men kanske även Anna Ternheim? Jo, Anna Ternheims Leaving on a Monday har visat sig vara särskilt tjänlig för syftet)

Jag tänkte manfestera min uppskattning för Georgia genom att lyfta fram en serie av hennes verk jämte en rad fina porträtt som jag samlat på mig som bland annat är tagna av Alfred Stieglitz som Georgia var gift med och även fina Ansel Adams.

I was crying over you

Nothing can compare

To when you roll the dice and swear your love's for me.

(Finley Quaye feat Beth Orton - Dice)

 

 

 

Taggar