Auktionerna börjar den 30 november klockan 14.00 med smycken. Bland de 500 föremålen i auktionen finns den här imponerande ringen i platina och iridium med en droppformad diamant på 6.18 ct. Den tillverkades av guldsmeden och juveleraren René Kern i Düsseldorf omkring år 1969.

Klockan 17.00 fortsätter auktionen med armbandsur och fickur. Eftersom Koller är ett schweiziskt auktionshus innehåller auktionen naturligtvis bara klockor av utmärkt kvalitet. Där finns märken som Rolex, IWC, Audemars Piguet och, givetvis, Patek Philippe, vars extremt sällsynta cronograph från 1961 i rostfritt stål är ett måste för varje klocksamlare.

Auktionerna fortsätter den andra december med art deco och art nouveau klockan 9.30. Ett bokstavligt talat lysande exempel i auktionen är en Tiffanylampa, formgiven omkring 1910 i New York och en av Tiffanys första elektrifierade lampor.

Efter en utflykt till designvärlden 11.30 fortsätter eftermiddagen klockan 14.00 med impressionistiska verk och klassisk modernism.

1905 började Raoul Dufy glida bort från den akademiska målarstilen efter sina konststudier. När han fick se tidiga fauvistiska verk blev han djupt inspirerad och blev sedermera en av strömningens mest betydelsefulla representanter någonsin. "Le bal populaire" är en milstolpe i Dufys konstkarriär där han för första gången uttryckte sig helt och hållet med den nya stilen.

När Lovis Corinth målade stillebenet ovan var han på toppen av sin karriär, men också i slutänden av sitt liv. Stilleben var bara en del av konstnärens oeuvre, men blev den dominerande delen. Fysiska smärtor och depressioner ledde till en djup fascination för naturen.

Även denna målning skapades i slutet av konstnärens liv. Renoir målade det när han på grund av sin dåliga hälsa befann sig i södra Frankrike. Trots att hans personliga stil förändrades under karriärens gång förblev Renoir dock alltid en hängiven impressionist.

GABRIELE MÜNTER (Berlin 1877 - 1962 Murnau) - Vereiste Straße, olja, 34,9 x 40,5 cm, 1911. Utropspris: 1,9 - 2,9 miljoner kronor.

Målningen ovan är ett tydligt exempel på Gabriele Münsters expressionistiska stil. Konstnären utelämnade överflödiga detaljer, vilket skapar ett landskap bestående av stora ytor färg som förenas i en vacker harmoni. Landskapsmålning var Münsters favoritgenre och experimenterade upprepade gånger med abstraktion.

Nästa auktion är dedikerad helt till verk av schweiziska konstnärer. Den början den andra december klockan 15.00.

Den här målningen av Albert Anker är värd 8,2 - 12,7 miljoner kronor och är auktionens dyraste föremål. I sitt verk ger den schweiziska genremålaren oss en inblick i dåtidens vardagsliv. Pojken som sover på bänken finns även med i hans målning Schlafender Knabe im Heu wieder från 1887.

Den här målningen var den första som Amiet målade efter branden i utställningslokalen Glaspalast i München. Femtio av hans verk förstördes i branden, men den enorma förlusten framkallade en sprudlande kreativitet i konstnären. Här skildrar han morgonljuset i Stockhorn med starka färger, som han omgav sig med för att återhämta sig från chocken.

Giovanni Giacometti avbildade också morgonen ljus med klara färger. Tillsammans med Cuno Amiet introducerade Giacometti postimpressionismen för den schweiziska konsten.

Den sista auktionsdagen äger rum den tredje december och börjar klockan 10.00 med kategorin "fotografier". Efter det är det dags för efterkrigskonst och samtidskonst klockan 14.00.

KEITH HARING (Reading/Pennsylvania 1958 - 1990 New York ) - Red, Yellow, Blue #22, akryl och olja på duk, 75 x75 cm, signerad och daterad, 1987. Utropspris: 2,7 - 3,6 miljoner kronor.

Kompositionen av Keith Haring är en del av serien "Red Yellow Blue". Serien innehåller 26 verk skapade av konstnären under en mycket kort period: 11-13 januari 1987. Verket har en dedikation som lyder "FOR FERDINAND Keith", vilket refererar till konstnären André Hellers son.

Denna 1,3 meter höga skulptur av den kinesiske konceptkonstnären Ai Weiwei ger ett flytande intryck med sin ihåliga design. Ai Weiwei har valt huanghuali-trä som material, som annars används vid traditionell kinesisk möbeltillverkning. Skulpturen har vissa likheter med taket som byggdes 2003-2008 över Pekings Nationalstadion, ett projekt som Weiwei medverkade i.

Auktionsdagarna avslutas med grafik och dylikt (15.30). Där hittas bland annat verk av Bansky och Louise Bourgeois.

Alla föremål i auktionen visas mellan den 25 till 29 november från klockan 10.00 till 19.00.

Du kan bjuda på auktionen i auktionssalen, via telefon eller online. Även skriftliga bud accepteras.

Hos Barnebys hittar du alla föremål i Kollers auktion.