Gör dig redo för Helsingborgs Konst- & Antikmässa!

Om du befinner dig i Skåne i sommar och har vägarna förbi Helsingborg borde du utan tvekan besöka Sveriges äldsta konst- och antikmässa. Här kan du botanisera bland allt från mattor, silver och antika möbler till glas och porslin. Det bästa är att allt är till salu.

Bild: Helsingborgs antik
Bild: Helsingborgs antik

Sommaren är varmare än någonsin och om du behöver en paus från sol och bad är det här ett utmärkt alternativt sommarnöje för den konst- och antikintresserade.

Helsingborgs Konst- & Antikmässa har arrangerats varje sommar sedan år 1962 och lockar såväl nya utställare och besökare som rutinerade veteraner. Detta är en omfattande mässa med närmare 120 utställare från runt om i landet.

Bild: Helsingborgs antik
Bild: Helsingborgs antik

Mässan innefattar det mesta från konst- och antikvärlden, som möbler, porslin, mattor, glasarbeten, antikviteter, silver och konstverk. Bland mässans 10 000-tals objekt återfinns även böcker, frimärken, mynt och kuriosa.

Många utställare bygger upp fantastiska interiörer i sina montrar, så ta din tid på mässan och inspireras. Den som föredrar samtal och eftertanke kan istället lyssna på ett av mässans många seminarier – du kanske vill veta mer om juveler, antikviteter eller om ett föremåls värde? Dessutom erbjuds guidade turer bland handlarnas egna favoritföremål.

Bild: Helsingborgs antik
Bild: Helsingborgs antik

Bland utställarna återfinns bland annat Antiqus Bålsta, Kurt Ribbhagen, Retro & Beyond, von Platen Modern Form och Varia Antik. Merparten av föremålen är svenska, med fokus på landets sydligare delar så om du är särskilt intresserad av skånska aktiviteter, textilier eller skånskt allmoge är chansen stor att bilen blir tungt lastad på hemvägen.

Nytt för i år är att besökare kan få föremål värderade direkt på mässområdet. Ta dit mormors servis, mammas gamla armbandsur eller varför inte ditt syskons serietidniningssamling. Värderingen görs av framstående antikexperter och leds av Antikrundans Jesper Aspegren.

Bild: Helsingborgs antik
Bild: Helsingborgs antik

Den fyra dagar långa mässan hålls på Helsingborgs Arena så den pryltokige, aktikvitetsvurmaren och möblerjägaren har gott om tid på sig.

Helsingborgs Konst- & Antikmässa hålls mellan 26 - 29 juli.