I väntan på Göteborgs Kvalitetsauktion den 26 november pågår de dagliga nätauktionerna för fullt. Jag har valt ut några favoriter, även om jag av förståeliga skäl inte skulle ha användning för allt själv.

Väggspegel, bronserad och bemålad. Empire. Utrop 2 500 kronor

Charmig och härligt sliten spegel från 1800-talets början, med rester av en etikett med hallstämpel. Empirens speglar är ofta undervärderade tycker jag, som gärna skulle ha den på väggen för 2 500 kronor.

Aftonväska/handväska "Y-mail clutch" från Yves Saint Laurent. Utrop 1 500 kronor

Ovanligt vitsig handväska som kan uppskattas både av såväl modeintresserade som frimärkssamlare.

Glasmålning samt spegelmålning från Kina, 1800-tal. Utrop 2 000 kronor

Jag har alltid haft en faiblesse för kinesiska glasmålningar och bemålade speglar. I detta utrop får man bägge delarna. Hög charmfaktor på det underbara måleriet. Kunde nästan varit Dardel som målat...

Svensk taklampa från 1930/40-tal. Utrop 800 kronor

Den här takampeln är tänkt att hänga nästan diktan mot taket, eftersom de lägenheter som byggdes på 1930-40-tal oftast hade ganska lågt till tak. En ovanligt snygg, stilren och tidstypisk modell. Skulle gärna ha sett den i samma rum som en skulptur av Carl Milles. Det svarta som syns på bilden är stället som man satt lampan i när man fotograferat den.

Scarf, Hermès, "Napoleon". Utrop 2 500 kronor.

Egentligen är det helt otroligt vilken mångfald och variation som Hermès scarfs utgör. Medan modet och plaggen varierar från år till år så har modehuset valt att arbeta konsekvent med det som kanske idag kännetecknar varumärket Hermès mer än någonting annat. Den här av förklarlig anledning blivit något av samlarföremål för fler än vackra moderiktiga damer.

Taggar