Vill du ta reda på vad dina saker är värda, eller håller du på att dela upp ett dödsbo? Kanske har du nyligen ärvt ett föremål eller en hel samling? Ta reda på vad din konst och dina antikviteter faktiskt är värda!

Vad är en värdering?

Att veta det sanna värdet av sina föremål är alltid bra, oavsett om du ska sälja, behöver försäkra någonting - eller om du bara är nyfiken. Att ta reda på marknadsvärdet för ditt föremål är det första steget många tar när de bestämt sig för att sälja något på auktion. Och det finns många val att göra när man ska lära sig mer om ett föremåls värde. Ett av alternativen är gratis värdering hos ditt lokala auktionshus. Men få värderingstjänster är så omfattande som Barnebys. Genom att använda Barnebys värderingstjänst får du reda på vilket pris du kan förvänta dig när ditt föremål säljs på auktion.

Att jämföra ditt föremål med liknande produkter som nyligen har sålts på auktion kan vara ett ganska bra sätt att skapa sig en idé om ett föremåls värde. Men att försöka göra en bedömning själv kan vara vanskligt och enkelt resultera i en felaktig värdering. Detaljer såsom tillverkarens märkning, signaturer, certifikat, storlek och skick kan påverka marknadsvärdet något avsevärt. Även de minsta detaljer kan vara av största betydelse. Men framför allt, att kunna svara på om föremålen är äkta, oavsett om det är en tavla, ett skåp eller en handväska, är något av det viktigaste för både förstagångssäljaren liksom för den erfarne auktionsräven.

En värdering utförd av experter kommer helt enkelt höja din trovärdighet som försäljare. Barnebys experter representerar de främsta specialisterna inom sina respektive områden och har år av erfarenhet på nacken.

Hur en gratis värderingstjänst fungerar

Det finns många val för den som letar efter att få en snabb och gratis värdering. Det vanligaste sättet är att kontakta sitt lokala auktionshus eller handlare.

Auktionshus erbjuder vanligen gratis värderingar via mail, avtalat möte eller värderingsdagar.

Mail

Kontakta ditt auktionshus via mail med en beskrivning och bild av föremålet du vill få värderat. Auktionshuset kan återkomma med ett beräknat marknadspris efter att de fått all information de behöver.

Möte/hembesök

De flesta auktionshus erbjuder gratis värdering efter avtalat möte då en specialist kan undersöka ditt föremål för att göra en bedömning. Möten stäms efter att du kontaktar huset via mail eller telefon. Vissa auktionshus har även bokningssystem online där du kan ladda upp en bild och beskrivning av ditt föremål innan mötet avtalas.

Flera auktionshus erbjuder även hembesök när större eller mer värdefulla samlingar ska värderas, något som kanske görs lättast från ägarens hem.

Värderingsdagar

Värderingsdagar hålls vanligtvis i samband med att ett auktionshus letar efter föremål till en av deras kommande auktioner. Under dessa dagar kan specialister undersöka ditt föremål för att göra en bedömning av det potentiella auktionsvärdet för ditt föremål.

Vilket sätt du än väljer kommer auktionshuset kräva så detaljerad information som möjligt samt bra bilder av ditt föremål. Detaljer såsom storlek, material, historia samt kopior av certifikat efterfrågas alltid.

Att välja var och hur du ska få en värdering gjord innebär många viktiga val.

Många auktionshus som erbjuder gratis värdering gör endast det om de själva tror att föremålet har en potential att säljas hos dem på auktion. De kan också säga nej till föremål som inte faller under något av deras huvudsakliga expertisområden.

Eftersom flera auktionshus inte håller i auktioner där alla kategorier av konst, design eller samlarföremål är inräknade finns det alltid en risk att du får ditt föremål nekat när du kontaktar ditt lokala auktionshus.

Det finns också en risk att ditt föremål inte når upp till auktionshusets lägsta prisgräns. Flera auktionshus har ett minimumvärde som alla föremål måste uppnå för att inkluderas i deras försäljningar. Summan kan variera mellan hus och kategorier. Till exempel kanske ett hus endast accepterar stora möbler med högt värde på grund av kostnader som tillkommer i och med fotografering och förvaring. Skulle ditt föremål inte uppnå de lägsta kraven kommer en gratis värdering antagligen nekas.

Ett annat återkommande problem när du vänder dig till ditt lokala auktionshus är att du begränsar dina chanser att hitta det bästa stället att sälja på. Samtidigt som bekvämlighet är helt förståeligt, har ett lokalt auktionshus nödvändigtvis inte den kundkrets som krävs för att ditt föremål ska uppnå det pris det är värderat till. Något som kan resultera i ett återrop.

Det är även viktigt att överväga hur länge du är villig att vänta. Flera tjänster garanterar ett svar inom en viss tid, men flera gör inte det och ett auktionshus kommer alltid prioritera föremål de vet att de kan sälja.

Vilka är Barnebys

Barnebys är världens ledande söktjänst för konst, antikviteter och samlarföremål. I över sex år har Barnebys haft över 50 miljoner föremål online och har idag över 2000 auktionshus och handlare anslutna till tjänsten. På en daglig basis kan Barnebys visa över 600 000 föremål på sin hemsida från hela världen.

Barnebys erbjuder alla sina användare en värderingstjänst som enkelt används från vår hemsida. Tillåt oss förklara hur det fungerar och viktigast av allt, vad du kommer tjäna på att få din konst, dina antikviteter och samlarföremål värderade av Barnebys experter.

Vad Barnebys värderingstjänst har att erbjuda

Då Barneys vill ge sina användare all den information de kan tänkas önska sig, har vi skapat en värderingstjänst. Här kan användare utnyttja den enorma databas av auktionsföremål och expertis som vi besitter.

Barnebys guidar dig i auktionsdjugeln! Vår opartiska värderingstjänst och omfattande databas hjälper dig att tolka marknadsvärdet av dina skatter. Kanske är ditt loppisfynd är en skatt?

En värdering utförd av Barnebys ger dig en detaljerad beskrivning av ditt föremål, det aktuella marknadsvärdet samt ett rekommenderat försäkringsvärde. Kort och gott får du ett personligt intyg med all information du behöver för att fatta beslut kring vad du ska göra med ditt föremål.

Är du intresserad av att sälja på auktion? Som användare av vår värderingstjänst kan du även få hjälp att sälja ditt föremål via något av våra anslutna auktionshus. Vi sätter dig i direkt kontakt med det bästa auktionshuset för just dig. Vår värderingstjänst är spindel i nätet i ett fantastiskt nätverk av ledande auktionshus världen över, där du kan sälja dina skatter.

Oavsett om du ska sälja ditt föremål eller inte är det alltid smart att försäkra ditt föremål. Våra certifikat accepteras av flera stora försäkringsbolag och specialisterna i vårt nätverk är några  av de främsta experterna inom sina områden. Om du behöver ett certifierat omdöme har flera av våra experter den kunskap och kvalifikation som krävs. Vi står till din tjänst!

En värdering utförd av experter tillsammans med ett certifikat kan vara din räddning. Flera försäkringsbolag kräver att en värdering har gjorts och ett certifikat utförts för att någon utbetalning ska göras vid förlust eller förstörelse.

Vårt nätverk av specialister har arbetat för ledande auktionshus världen över, däribland Sotheby’s och Christie’s och kan göra bedömningar i över 50 olika kategorier av konst och samlarföremål. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär och dina betalningsuppgifter. Efter att våra experter mottagit all information kommer du få ett certifikat inom den tid du valt på vår hemsida.

Läs mer om värderingar och framgångssagor här!

 

Hur en värdering som kostar pengar fungerar

Nu kan du få en värdering gjord av Barnebys experter direkt från ditt hem. Du laddar enkelt upp bilder och en beskrivning av ditt föremål på vår hemsida och våra experter skapar ett personligt certifikat med en detaljerad beskrivning, marknadsvärdet och ett rekommenderat försäkringsvärde. Klappat och klart.

För att göra en värdering loggar du in på Barnebys värderingstjänst där du skriver en kort beskrivning och väljer kategori för ditt föremål.

Där efter laddar upp bilder på ditt föremål. Betala och klicka på skicka. Där efter laddar upp bilder på ditt föremål. Betala och klicka på skicka.

Genom att välja Barnebys som din värderingstjänst kan du vara säker på att dina ägodelar blir undersökta av de främsta specialisterna inom kategorin.

Att vi tar betalt för vår värderingstjänst har gjort det möjligt att effektivisera våra värderingar och garanterar ett svar inom 48 timmar, eller 24 timmar om du väljer vår expresshantering.

Efter att vi fått all den information vi behöver skickar vi din förfrågan till våra experter inom den kategorin ditt föremål faller under. Vi återkommer med ett certifikat med beskrivning, värdering och försäkringsvärde inom 48 timmar. Efter att vi fått all den information vi behöver skickar vi din förfrågan till våra experter inom den kategorin ditt föremål faller under. Vi återkommer med ett certifikat med beskrivning, värdering och försäkringsvärde inom 48 timmar.

Det finns flera fördelar med att välja Barnebys värderingstjänst framför andra gratis alternativ. Inte bara kan vi garantera en snabb och korrekt värdering baserad på våra specialisters erfarenhet, men vi kan också koppla samman våra användare med det auktionshus eller den handlare som passar bäst för försäljningen av specifika föremål.

Jämfört med andra tjänster och auktionshus som erbjuder gratis värderingar är Barnebys den ledande söktjänsten för auktioner med över 2000 anslutna auktionshus. Som användare kan du bli sammankopplad med Barnebys globala nätverk.

Att få angelägenheter i ordning kan vara både dyrt och tidskrävande men med vår garanterade svarstid och onlineformat är det enkelt att spara både tid och pengar.

Fri värdering i all ära, men många gånger tjänar man på att betala för den….

Och sist men inte minst - allt är online! Några klick och allt är klart!

Vanliga frågor:

Måste jag betala för min värdering?

Ja, våra användare köper en värdering med ett varierande pris beroende på vald svarstid.

Vilka betalningsmedel godkänner Barnebys?

Vi accepterar konto- och kreditkort, tyvärr accepterar vi inte PayPal, kontant eller checkar.

Vilken typ av föremål värderar ni?

Våra experter värderar föremål inom alla stora kategorier av konst och dekorativa föremål liksom samlarföremål. För mer information, se listan på kategorier i värderingsformuläret.

Köper eller säljer Barnebys föremål?

Nej, Barnebys är en söktjänst och vi varken köper eller säljer föremål själva. Om du är intresserad av att sälja på auktion hjälper vi gladeligen till med att sätta dig i kontakt med något av våra auktionshus eller handlare. Du klickar helt enkelt på “Sell My Object” i mailet du fått med din värdering eller kontaktar någon i vårt team.

Hur många föremål får jag skicka in för värdering?

Varje förfrågan är för ett föremål, såvida det inte är en del av en samling, som till exempel en porslinsservis eller ett smyckesset.

Vad ska jag ha med i min beskrivning?

Så mycket som möjligt! Ju mer information vi har, desto mer korrekt blir en värdering. Viktigast är: mått, märkningar, signaturer, skick, proveniens eller annan historia. Annan information om konstnären, datum, vilket land eller region föremålet kommer ifrån uppskattas om den finns.

Vilken typ av bilder ska jag skicka med i min ansökan?

Så högkvalitativa bilder som möjligt. Se till att du tar bilderna i ett bra naturligt ljus, från olika vinklar. Bilder på signaturer, märkningar, inskriptioner och liknande är också viktiga. Bilder på kvitton, dokumentation och certifikat är till stor hjälp för en så exakt bedömning som möjligt.

Kommer mitt försäkringsbolag acceptera er värdering?

Ja, nästan alla försäkringsbolag accepterar Barnebys värderingar. Om ditt försäkringsbolag kräver en certifierad värdering är flera av våra experter kvalificerade och hjälper dig mot en separat avgift.

Klicka här för att få dina föremål värderade!