Kim Kardashian kan slänga sig i väggen - världens största selfiedrottning måste ändå vara Frida Kahlo, för alltid förknippad med sina surrealistiska och känslosamma självporträtt.

När Frida Kahlo var 18 år gammal råkade hon ut för en bussolycka och skadades allvarligt. Under tillfrisknandet började hon måla med olja och placerade en spegel ovanför sin säng för att kunna avbilda sig själv. Självporträtten som blivit hennes signum speglade ofta smärtorna hon hade efter bussolyckan och polion hon lidit av som liten, hennes sorg över att förbli barnlös och hennes stormiga äktenskap med konstnären Diego Rivera.

"Jag har råkat ut för två allvarliga olyckshändelser i mitt liv. Den ena var när jag blev överkörd av en spårvagn... Den andra är Diego", sa hon.

Hon föddes 1907 i Mexico City men påstod ofta att hon var född 1910 för att bli årsbarn med Mexikanska revolutionen. 1954 avled hon av en överdos läkemedel efter många års missbruk av alkohol och smärtstillande medel. Efter att hennes man Diego Rivera avlidit tre år senare öppnades deras hus för allmänheten och är idag ett museum.

I maj i år såldes Kahlos målning "Dos desnudos en el bosque (La tierra misma)" på Christie's för 65 miljoner kronor.