Greta Garbo, som anses vara en av de främsta skådespelerskorna genom tiderna, dog år 1990. År 2012 höll det amerikanska auktionshuset Julien's Auctions en auktion med hennes kvarlåtenskap, vilket blev en succé. Julien's Auctions är ett av världens främsta auktionshus inom sport- och kändismemorabilia och har tidigare hållit auktioner med bland annat The Estate of Marilyn Monroe och minnessaker från Michael Jacksons karriär.

Under förra året hölls ytterligare en auktion som även den inkluderade tillhörigheter från Garbos kvarlåtenskap. Det var då säljaren, som egentligen hade tänkt buda på en sportbild, köpte de kreationer som nu kommer finnas till buds under Bukowskis Markets kommande auktion. "Jag kände att det var once in a lifetime, så jag slog till. Det var faktiskt magiskt att komma nära hennes person på det här sättet. Att få hem hennes grejer till lilla Lomma var svindlande" säger Michael Reimer, som är säljaren av Garbos tidigare tillhörigheter. 

Utöver de kläder som auktionen erbjuder, med märkesplagg från 1950 - 1970-talet kommer det finnas en del fotografier och böcker varav en av dessa är en signerad Bertil Malmbergs-bok, Åke och hans värld, som skrevs 1924.

Paulina Sokolow, som är kommunikationschef på Bukowskis, menar att detta är en prestigefylld händelse för Bukowskis Market. "Det är också världens chans för svenskar att komma Garbos föremål nära, för det fick vi aldrig göra", säger hon till SvD. Greta Garbo var en ganska restriktiv person när det kom till hennes privatliv. Hennes sista levnadsår var hon helt avskärmad från rampljuset, som tidigare varit en så stor del av hennes liv. Det är därför väldigt spännande med den stundande auktionen och hennes tillhörigheter kan nästan ses ha hittat hem. Auktionen kommer att äga rum online med start den 25 mars.

Klicka här för att se Bukowskis Markets hela katalog inför den kommande Greta Garbo-auktionen

Här kan även du läsa mer om tidigare auktioner där Greta Garbo varit aktuell.