Efter det andra världskriget var Guccis formgivare och hantverkare tvungna att leta efter nya material i och med råvarubristen i Europa. År 1947 prövade Guccis designers bambu importerad från Japan då materialet inte var ransonerat.

För att skapa handtagen till väskorna värmer man först upp bambun över eld för att göra det böjbart. När bambun värms upp och mjuknar kan hantverkarna böja den till den önskade formen.

Foto från Guccis verkstad från 1953

Efter att handtaget blivit format får bambun sin signaturlackering och betsning för en unik look.

Hantagen har sedan slutet på 1940-talet blivit en del av Guccis varumärke och det är inte bara väskorna som blivit dekorerade med bambun.

Silverarmband med bambu

Inför sommarkollektionen 2010 presenterade Frida Giannini "The New Bamboo", en uppdatering av den gamla signaturväskan. "The New Bamboo" är gjord av 140 delar, som sammanfogas av Guccis hantverkare i deras verkstad i Florens i enlighet med hur den ursprungliga väskan från 1947 var tillverkad. Varje väska tar 13 timmar att sammanställa.

Under 1950- och 1960-talen bars Gucciväskorna up av fashionistas världen över som Ingrid Bergman och Elizabeth Taylor.

Alla objekt kommer finnas med på Fellows auktion Designer Collection den 20 november som följs av auktionen Antiques & Collectables den 21 november. Här kan du se samtliga föremål!