Har du smycken som du vill sälja?

Vad är en riktig diamant egentligen värd? Många av oss sitter på en egen guldgruva där hemma med smycken och klockor som skulle kunna säljas för höga summor. Det kan ta emot att sälja en diamant, men hos auktionsplattformen Worthy kan du vara säker på att dina ädelstenar hamnar i trygga händer, oavsett storlek, slipning eller carat.

Har du smycken som du vill sälja?

Att sälja diamanter online kan vara en skrämmande tanke för många, men tack vare den nya auktionsplattformen Worthy är det nu lätt som en plätt. Oavsett om det är en förlovningsring eller en äldre sten som du har ärvt av din gamla moster ger Worthy dig ett unikt tillfälle att sälja dina stenar till rätt pris.

När en diamant ska säljas via Worthy fraktas den fullt försäkrad, inspekteras noggrant och fotas av professionella fotografer. Eftersom företaget samarbetar med GIA (Gemological Institute of America), som håller den absolut högsta standarden när det kommer till verifiering i diamantindustrin, får varje diamant en riktig värdering. Med värderingen som grund kan du sedan sätta ditt eget reservationspris. Du bestämmer helt och håller själv över din auktion.

Ring med markisslipad diamant, 98 ct. Såldes för 45 700 kronor.
Ring med markisslipad diamant, 98 ct. Såldes för 45 700 kronor.

"Worthy siktar på att hålla marknadens högsta standard och samarbetar med GIA för att kontrollera och värdera diamanterna som säljs via våra auktioner. Vårt mål är att skydda konsumenten. Genom att tillhandahålla en hög nivå kan vi ge konsekventa och korrekta utlåtanden om diamanternas värde och karaktär", säger Roy Albers, biträdande chefsgemmolog på Worthy.

Nyligen såldes en diamant på 10 ct hos Worthy för 34,3 miljoner kronor och auktionerades ut för 5,7 miljoner. En vacker gul slipad diamant auktionerades ut för 670 000 kronor.

 

Ring med droppslipad diamant, 2.04 ct. Såldes för 425 000 kronor.
Ring med droppslipad diamant, 2.04 ct. Såldes för 425 000 kronor.

"Världens största diamantgruva finns i själva verket i våra hem. Gruvan tillhör konsumenterna och vi är alla intressenter", säger Ben De-Kalo, Worthys VD och grundare. Här hittar du fler av Worthys försäljningsrekord.

Auktionerna hos Worthy har i genomsnitt 10-15 bud med en försäljningsgrad på 80%, vilket bevisar att det under kort tid blivit den mest pålitliga platsen att sälja diamanter och klockor på online.

Har du en ädelsten eller klocka som du vill sälja? Besök Worthy idag och få en kostnadsfri värdering!