Det är inte så konstigt om du inte hört talas om dem tidigare. The Auction Room är nämligen en ny aktör på den engelska auktionsmarknaden, eller rättare sagt världsmarknaden. Det är den engelska auktionsbranschens senaste tillskott och fräschaste auktionhus vi talar om. Självklart väljer de Barnebys som deras första partner att synas på. Katalogen hittar du här!

Själva kallar dem sig "The New Online Auction Experience" med premiärauktion nästa vecka, 4-6 juni då smycken, klockor och dekorativt silver auktioneras ut.

The Auction Room är grundat av Sotheby´s tidigare Europachef George Bailey och Lucinda Blythe, som tillsammans har mer än femtio års erfarenhet av auktionsbranschen från Sothebys. Sajten innehåller en hel del av "den traditionella auktionen" men upplevelsen förstärks genom stort online-fokus inte minst genom presentationen, fotografering och förstås själva budprocessen.

Då Sotheby´s renodlar sina auktioner genom färre föremål, högre kvalitet och högre utropspris har man inlett ett samarbete med The Auction Room, för att kunna ta tillvara på mellanskiktet av föremål. Ett segment som i England har varit förbisett under en lång tid, men där man nu ser den största potentialen att tjäna pengar även för de stora auktionshusen. För oss svenskar känns det sent påkommet, men då får vi komma ihåg att Sverige är främst i världen på nätauktioner.

Liksom de flesta svenska auktionshusen som finns online så har även The Auction Room även fysiska visningslokaler mitt i stan. Fantastiska sådana, mitt på Dover Street.

Fördelen med The Auction Room är inte bara att man utmanar en konservativ bransch i England, utan man väljer även att sänka provisioner och avgifter rejält från konkurrenterna. Det om något borde vara ett försäljningsargument.

Hur som helst önskar Barnebys The Auction Room all lycka till att förvandla världens mest konservativa bransch till att bli världens roligaste och mest lätttillgängliga för den moderna konsumenten. Dörren är inslagen! Welcome aboard!

 

 

Taggar