Hellraiser är en brittisk skräckfilmsklassiker som idag betraktas som närmast kult inom sin genre. Filmen är baserad på romanen The Hellbound Heart skriven av Clive Barker som även skrev och regisserade den första filmatiseringen.

Filmen hade premiär på Cannes filmfestival den 13 maj år 1987 och har sedan dess blivit en franchise med tio filmer och flera böcker.

I filmerna utforskar smärta, nöje och kärlek men även desperation, begär och ond, bråd död. Hos Prop Store kan du bland annat buda hem en av mask som pigheadmännen bär under en trekant med karaktären Alisson bakom en container i den senaste filmen. Scenen klipptes dock bort i den slutgiltiga versionen.

En annan höjdpunkt i Prop Stores Hellraiserauktion är Karl Watkins skinnade kropp som lämnades på kirurgbordet i Hellraiser: Dom.

Filmen Hellraiser börjar i Marocko där Frank Cotton inhandlar en märklig, svart låda prydd med guldfärgade ornament. Det är denna låda som sedan skapar en portal in till värld full av Cenobites - och snart bryter helvetet bokstavligen ut.

Filmens huvudperson och omslagspojke kallas Pinhead och fått sitt namn av de spikar som finns inslagna i hans skalle. Pinhead är en Cenobite - en sorts människomonster som utsätter sina offer för tortyrlika sadomasochistiska experiment. Idag anses han vara en riktig ikon i skräckfilmsvärlden. Kostymen ovan användes i flera scener i Hellraiser: Dom, bland annat under Detective Carters mardröm under en av monstrenas skräckinjagande tortyrsessioner.

Frank Cotton blir alltså den första av filmernas många offer. Ett av mordvapnen som även användes för att flå ovannämnda Karl Watkins finns även det till försäljning. Vid köp av föremålet medkommer ett intyg som försäkrar föremålets äkthet.

Ta del av hela Prop Stores katalog hos oss på Barnebys!

Taggar