Denna vecka har Barnebys fått komma hem till Annika Rutegård, som bor med sin make Jonas och två söner John och Jasper. Paret hade turen att snubbla över sitt drömhus och älskar att bo på Lidingö. Annika har ett stort intresse för inredning och driver vintage - och inredningsbutiken Invanity i Stockholm, vilken även fungerat som inspirationkälla till deras hem.

Familjens hem ligger i ett K - märkt område och de har därför inte haft möjlighet att ändra husets exteriör och struktur. I interiören har inredningen ändrats genom att dörröppningar antingen vidgas eller helt tagits bort, för att få en rymlig och öppen känsla. "Min far har ett byggföretag så han har hjälpt till med en hel del arbete samt med att ge köket en ny design" förklarar Annika. "Vårt mål var att skapa ett hem som känns elegant men ändå hemtrevligt och därför har vi använt neutrala färger, men som kantats med färgglada accentfärger".

I hela huset ser vi fräscha vita väggar, vilket fungerar som en canvasduk för parets eklektiska konstsamling . "Vi äger en hel del svartvita verk av den svenska konstnären Einar Nerman och färgglada målningar av Victor Vasarely" säger Annika. Parets olika smak inom konst ger en härlig kontrast i hemmet.

Paret har under flera år bott i Los Angeles och London och det har gett hemmet en internationell känsla. Kombinerad kalifornisk glamour med enkel skandinavisk stil, har gett hemmet dess karaktär. "Det är ett mycket praktisk hem men ironiska bitar, till exempel Saarinen matbord och Arco golvlampa, injicerat med elegant stil" säger Annika. "Vi kommer alltid att försöka vända och lägga till nya bitar så att hemmet utvecklas med oss som en familj, samt speglar våra personligheter".

I parets sovrum fyller en stor äldre träsäng rummet. Rummet har också har prytts med levande samtida konstverk och färgglada accessoarer av Annika, för att förhindra rummet från att kännas tilltäppt.

 

Fotograf: Anne Nyblaeus

Taggar