Hur skulle du beskriva ditt hem?

- Vi har velat skapa ett inbjudande och trivsamt hem där både stor som liten ska känna sig som hemma. Vi följer ingen stil slaviskt och köper sånt som vi gillar oavsett vilken stilepok det kommer från, det skapar en härlig mix tycker jag. Eftersom jag köper med hjärtat är allt utvalt med omsorg. Vi har många små stilleben överallt som kan se helt annorlunda ut efter att vi har haft kompisar med barn över. Det gör inget och jag är inte överdrivet rädd om någonting. Less is more passar inte oss, men jag stressköper inte heller utan väntar hellre tills rätt sak dyker upp.

Vad inspireras du av inredningsmässigt?

- Det finns mycket jag blir inspirerad av! Jag läser många inredningstidningar och inredningsbloggar men blir även inspirerad av utställningar, gallerier och butiker. Jag tycker om att gå på de stora auktionshusens visningar. Jag älskar att kika på vänners hem. Nyligen gick jag på en föreläsning av floristen Gunnar Kaj och det gav många idéer till hur man med enkla medel kan få in blommor och grönt i hemmet.

I ert hem ser vi mycket fotokonst, varifrån kommer intresset för detta?

- Det är ett intresse som har växt fram med åren. Eftersom vår inredningsstil är mer åt det traditionella hållet tycker jag att det är fint att blanda upp med mer modern konst och då specifikt foto. Mitt första fotografi köpte jag under studietiden och det var en fotoaffisch i limiterad upplaga som Helena Blomqvist gjort för Göteborgs Filmfestival. Fotografi är otroligt brett och vi har därför försökt att avgränsa oss till att framförallt satsa på svenska kvinnliga fotografer även om det då och då dyker upp något som gör att vi frångår "regeln".

Om du får välja ett favoritföremål, vilket väljer du då?

- Favoritföremålen brukar variera och jag är inte särskilt nostalgisk av mig utan gör ofta om hemma. Nyligen hittade jag en otrolig gravyr från 1700-talet på ett antikvariat. Jag har en hel vägg med gravyrer hemma men den här var något alldeles extra. Den har troligen använts i någon typ av lärobok och föreställer tre små skelett runt ett människohjärta. Då jag är mamma till tre söner, som alla älskar skelett och dödskallar, slog jag till direkt.

Har du någon favorit när det kommer till formgivare?

- Egentligen inte, det finns så mycket jag gillar. Vi samlar däremot på tennföremål från Svenskt Tenns produktion och än så länge samsas där föremål skapade av bland andra Björn Trägårdh, Estrid Ericson, Anna Petrus och Eric Ericson. Nya föremål tillkommer med jämna mellanrum till samlingen, dels helt nya föremål från Svenskt Tenn och dels genom tennföremål som vi införskaffar på auktion. Jag hade nyligen tur och hittade en jättefin Svenskt Tennvas på Myrornas! Jag har även samlat på Fornasetti föremål sedan flera år tillbaka och ett av mina tidigaste köp är en jättefin spegel med många roliga detaljer att titta på.

Vad blir ditt nästa köp?

- Vi har nyligen köpt en figurin av Alexander Tallén. Jag tycker att han gör helt fantastiska saker och är nyfiken på vad han kommer visa upp på Konstfacks vårutställning. Kanske blir det ett till köp då.... Annars väntar jag på en staty, Ghost Cat, av Niki Lindroth von Bahr. Vi fastnade för hennes staty i jätteformat på årets vårsalong och har beställt en i mindre skala. Annars kan jag även tänka mig ett foto från Cooper & Gorfers serie Argentina. Vi har redan ett foto från The Weather Diaries-serien som jag inte kan få nog av.

 

Stort tack Caroline & Philip för att vi fick komma hem till er!

Blir ni inspirerade av Caroline och Philips hem hittar ni liknande föremål på auktion här!

 

Fotograf: Anne Nyblaeus

Stylist: Anna Zachrisson och Hedvig Hedqvist