Inredningen är överlag sparsmakad och där syns varken mattor eller gardiner. - Här på landet vill vi ha det lite enklare, med vita väggar och tak, berättar Ingrid. "Sedan har vi möblerat med en hel del arvegods också".

En stor del av de vackra allmogemöblerna är ärvda av Ingrids far som under sin levnadstid var mycket förtjust i inredning och av möbler i denna stil.

- Han köpte mängder av vackra gamla trämöbler, många i en Carl Larssonsk allmogestil och målade sedan om en del av dem, berättar Ingrid och förklarar att hon samtidigt tycker att man ska ta vara på det man har, i stället för att hela tiden  köpa nytt. -Det blir mer personligt när hemmet får flera olika lager av familjens arv. Det ger en stil som vi trivs med, säger Ingrid.

Den centrala platsen i hemmet är den stora ljusa matsalen med det intilliggande köket. Matbordet har tillverkats av de träbitar som blev över vid en av utbyggnaderna och runt om finns flertalet kuddar som Ingrid låtit göra av stuvbitar hon fyndat vid utförsäljningar.

Tack Ingrid och Axel för att vi fick besöka er.

 

Blir ni inspirerade, finner ni liknande föremål på auktion:

 

Fotograf: Anne Nyblaeus

Stylist: Anette Mörner