IMG_2613 IMG_2613

Design från Charles & Ray Eames, Eero Saarinen, Franco Poli och samtida Ron Arad samsas på ytorna och färgpaletten går i orange, rosa och nyanser av ljus konjak. Tillsammans skapar de en lekfull och behaglig kontrast till de samtida konstverken på väggarna, med namn såsom Agostino Bonalumi, Cang Xin och Francesco Jodice.

IMG_2194 IMG_2194

Stora panoramafönster med utsikt över Florens är också en trevlig inredningsdetalj, där man skymtar såväl Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti och il Duomo.

IMG_2269 IMG_2269

Andrea Tanini - vem är du och hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Både jag och min fru Isa är arkitekter. Vi har ett familjeföretag som producerar och distribuerar designprodukter till badrum för hem i såväl Italien som världen över. Vår verksamhet har i allra högsta grad påverkat vår inredningsstil som jag skulle beskriva som mer cross over än typisk italiensk.

IMG_2168 IMG_2168

Vad inspireras ni av i er inredning?

Vi har alltid har haft hem i flera länder så det är viktigt för oss att skapa en miljö där vi kan slappna av utan några specifika krav på trender eller stilar. Vi älskar att sätta ihop konst och design från olika ställen världen över.

IMG_2219 IMG_2219

Inspireras ni av några specifika tidsperioder eller platser i er inredning?

Under de senaste åren så har speciellt min fru börjat föredra klassisk och modern design från norra Europa. Det är även så vi börjat arbeta med och ha en fantastisk relation med Studio Note och Norm Architects.

IMG_2414 IMG_2414

I vardagsrummet blandas färger, former och material i olika stilar alla med ursprung i 1900-talets senare hälft.

IMG_2439 IMG_2439

Vilket är din favoritpryl eller konstverk hemma?

Min absoluta favorit är en möbelgrupp med bord och stolar i valnöt av formgivaren Franco Poli, ett original från 1981 som jag köpte på auktionshuset Pandolfini för några år sedan.

IMG_2421 edit kopia IMG_2421 edit kopia

Vad gör ett hem vackert och trivsamt enligt dig?

Mjuka färger för ytor och tak, toppkvalitet för materialen på golven och ett fantastiskt urval av konst på väggarna.

IMG_2232 IMG_2232

Vilka är dina bästa tips att tänka på när man ska förvärva konst, design eller antikviteter på ett auktionshus?

Satsa endast på pålitliga auktionshus med bra rykte. Om ni är intresserade av originalverk, var alltid säker på autenticiteten och gör efterforskningar på värderingar för liknande försäljningar. Det är sällan man kan göra ett ”klipp” när det handlar om väl bevarade originalverk.

IMG_2452 IMG_2452

Vad kommer ditt nästa inköp vara?

Min dröm skulle vara ett originalverk i neon av Tracey Emin, som är en konstnär som jag älskar. Jag ångrar att jag inte passade på när priserna fortfarande var överkomliga!

IMG_2398 Edit IMG_2398 Edit

Hur tycker du man ska tänka när man inreder ett nytt hem, ska man vara strategisk eller gå mer på känsla?

Först och främst tror jag att det är viktigt att ha en övergripande idé om omgivningen och hemmets kontext. Tänk även igenom vilken livsstil du vill leva i ditt hem. Resten kommer av sig själv. De objekt och den inredning man hittar och älskar år efter år, adderar automatiskt harmoni och värme till din hemmiljö.

IMG_2583 IMG_2583

Text: Malin Ebbing

Foto: Aldo Siler