Jonas Kleerup bor sedan ett och halvt år tillbaka i denna tvåa på Södermalm tillsammans med sin flickvän, nattklubbsdrottningen Lill Lindqvist. Hemmet beskriver han som privat och praktiskt på så vis att det är en plats för avslappning och lugn.

   - För mig har alltid galleriet varit platsen där jag har haft och omgett mig med mycket konst, liksom jag har fått utrymme för sociala tillställningar och middagar i jobbet. Det har därför varit viktigt att bevara hemmet som en plats för avslappning och lugn. 

De flesta av hemmets möbler kommer ifrån Gelo-möbler som grundades av Lills farfar på 1910-talet, men där finns även 60-talsmöbler som Jonas fått ifrån sin mor samt ett par föremål som han köpt under tiden han arbetade i antikaffär i London.

   - Det är främst Lill som har fått bestämma inredningen här hemma även om vi såklart har kompromissat en del. Jag har fått fria händer med konsten och brukar hänga om den ungefär en gång i halvåret. Jag tycker att det är kul att hänga konst, se rytmen och proportionerna och så, vilket jag nog har med mig från tiden jag hade galleri, där jag ofta satte upp nya utställningar.

Hur ofta köper du konst till hemmet?

- Jag köper rätt mycket konst så som printar, editions och fotografi av framförallt samtida konstnärer. För min del handlar det mycket om att jag vill ha konstverk som jag tycker om och ibland kommer de upp på väggen här hemma och ibland inte. Att handla konst har blivit ett sätt att pensionsspara och ibland köper jag två varianter av ett verk, behåller det ena och säljer så småningom det andra eller så byter jag konst sinsemellan med andra.

Fotograf: Danger Österlin

Jonas Kleerup bloggar på Barnebys, där han låter oss följa med på konstmässor runt om i världen. Följ honom här!