Magin var från början en hobby som allt eftersom växte mer och mer och som så småningom ledde fram till att Julien reste runt och gjorde shower. -När jag var 21 år gammal kände jag starkt att nu satsar jag på det här, så jag reste till Los Angles och blev där antagen till världens äldsta magiskola. Det här var precis innan internet kommit igång på riktigt så jag fick söka länge innan jag hittade denna skola, men jag pluggade och tränade hårt och gick in för det till fullo.

Mitt i Hollywood precis bakom Kodak theater ligger Magic Castle, ett slags magikernas mecka, där Hollywoods kändisar och innefolk älskar att vistas. Ett till synes litet ställe men som är desto större inuti på grund av de utbyggda källarvalven. För att få komma in på Magic castle måste man känna en magiker och av denne få en personlig inbjudan. -När jag studerade i Los Angles såg jag så många uppträdanden jag bara kunde och när jag efter några år av turnerande runt om i världen återvände till LA, blev jag inbjuden att själv uppträda på Magic castle. Jag fick göra 50 shower och efteråt kom den ena efter den andra Hollywoodstjärnan fram för att tacka och berömma. Det kändes stort!  

Ditt yrke måste ju vara ett av världens hemligaste?

-Det finns flera klassiska tekniker som man måste kunna bemästra och använda sig av för att skapa illusioner till exempel specifika trick för att få något att se t som att det svävar. När man lärt sig alla dessa tekniker kan man utifrån dem skapa egna illusioner, men magisk perfektion består av så mycket mer. Först och främst måste man vara en god hantverkare och kunna tillverka och bygga de saker man behöver för att utföra ett visst trick. Sen är det självklart viktigt att vara en god visionär och kreatör och ha lätt att komma på idéer. Mycket handlar också om att likt en skådespelare kunna agera och på så vis övertyga publiken om att jag som magiker själv tror på det som händer. Jag har därför utbildat mig till skådespelare och även lärt mig pantomim för att till exempel kunna skapa scenillusioner av att någonting ser ut att vara jättetungt.

Vad imponerar mest på dig när du ser andra magiker?

- Tyvärr har jag väl ofta lite för bra koll på vad de använder sig av för trick för att riktigt kunna njuta av det. Jag försöker dock slappna av och se det andra åskådare ser istället för att sitta och granska och döma ut andra magiker.

Hemmet är även det en magisk plats och det finns ingen tvekan om vem som bor där. - Mycket av det vi har hemma har jag byggt själv eftersom jag tycker att det är roligt att skapa och bygga illusionsinstallationer. De blir på sätt och vis ett magiska förverkligande och i framtiden drömmer jag om att någon gång kunna skapa en utställning med bara illusioner, så som konstiga speglar som förändras och evighetsprylar och att där man verkligen får använda sig av alla de tekniker man lärt sig.

Kan man säga att ditt hem är lite som en förstudie till denna dröm?

- Ja, det skulle man absolut kunna säga. Vårt hem är ju mycket magi och både jag och min fru tycker om den känslan. Sen har vi även mycket antika föremål hemma och just äldre saker bär ju på en historia som liksom gör dem magiska i sig

I hemmet ryms självklart även en magistudio, där Julien övar på nya trick och genom dess fönster kan man blicka ut till det lite mindre hus som finns i anslutning, där Juliens trollkarlsduvor bor. Favoritföremålet där hemma är ett par silikonbollar. -Jag hade dessa på magiskolan och eftersom jag tillbringat så mycket tid med dessa under alla år jag tränat har jag nästan utvecklat en slags relation till dem, för mig är de så mycket mer än bara ett föremål.

Julien Magic är nominerad till Guldtuben 2016 och vann 2012 Merlin Award för bästa magiker i Europa av International magician society, ni kan läsa mer om honom här!

Fotograf: Anne Nyblaeus

Stylist: Gill Renlund

 

Hitta liknande föremål på Barnebys