Råvinden i vad som brukade vara Hotel Acapulco i Stockholm har nu blivit en ljus vindsvåning med orangeri och terass. Här samsas skandinaviska klassiker, familjeklenoder, loppisfynd och färgsprakande textilier. Det gamla hotellet gjordes 2013 om till lägenheter. Råvinden ritades av arkitekten Marcus Axelsson och HAG arkitekter. Eva och Lars har inrett våningen med möbler och konst med olika stilar och från olika tider. Vissa föremål har hängt med längre än andra.

Från entrén kommer du in i orangeriet som ligger i anslutning till terrassen. Under den varmare säsongen fylls både rummet och uteplatsen med växter och blommor. I orangeriet står ett gammalt linneskåp inköpt på gårdsauktion i Venjan i Dalarna för 500 kronor någon gång på tidigt 1980-tal. Och skåpet har följt med sedan dess. Hans J. Wegners "Folding Chair" designad 1949 är också ett auktionsköp.

Här möts vi också av en av lekfull lampa av Ingo Maurer som leder oss upp för trappan och in i lägenheten. Orkar man inte ta de sista stegen genom orangeriet går det att åka hiss hela vägen upp och in i lägenheten. De stora industridörrarna i svart metall och grålackerade skåp bryter av mot den annars vita miljön. I hallen står en italiensk hallmöbel som köpts på Bukowskis. På hyllan över står en mötesplatsskylt symboliskt placerad.

Ovanför de platsbyggda skåpen hänger tavlor av Isaac Grünewald, Carl Larsson, Georg Stoopendaal, Pierre Olofsson och Jerk Werkmäster. Grafikern, konstnären och formgivaren Jerk Werkmäster var konstnärlig ledare för Nittsjö keramik mellan 1933-1967 och är en av Eva och Lars favoriter som dyker upp på flera ställen i lägenheten. Bland annat ser vi här ovan ett randigt kärl på bänken i hallen signerad Werkmäster. Kanske beror fascinationen på de gemensamma rötterna i Rättvik och Mora i Dalarna.

Hallen övergår i vardagsrum som i sin tur är öppet mot köket. Fler danska stolar av Wegner och ett soffbord med gul skiva från den danska butiken Beau Marché. Eldstaden Heterofocus från Focus.

På flera ställen i lägenheten hittar vi små samlingar av olika ting, ett resultat av flera års samlande av enstaka loppisfynd som nu blivit till vackra installationer. "Den vita hyllan" i en av fönsternischerna fortsätter fyllas på efter turer i antikaffärer och rotande i loppislådor. Här hittar vi Gunnar Nylund, Upsala Ekeby, Nittsjö och en eller annan vas från Humlebaek i Danmark.

Vasen inhandlades på en antikaffär i Färnäs utanför Mora i Dalarna. En plats som är källan till många av föremålen i våningen.

Bakom soffan skymtar både flygel, kontrabas och congas som ofta brukas av familjemedlemmar och glada gäster efter en trevlig middag. I vardagsrummet står en samtida soffa av Arne Norell samt en 1920-tals soffa som är arvegods från Evas gammelfaster. Lamporna "Nomad" är designade av Niclas Hoflin för Rubn. Mattan är indisk och kommer från Shyam Ahuja.

Mot de vita väggarna sprakar gula, röda och orangea toner i vardagsrummet. Färgglada kuddar från bland annat HAY och Svenskt Tenn skapar en uppiggande atmosfär.

Köksbordet är designat efter Poul Kjærholms ateljéskrivbord där träskivan är utbytt mot en marmorskiva. Runt bordet står åtta nyproducerade stolar av modellen The Cherner Chair av Norman Cherner designade 1957. På bordet står udda vaser och i hyllorna skymtar både muggar av Åsa Lindström och Nittsjöservis som matchar vardagsrummets gula toner.

Ett ommålat vitrinskåp från Injsön i Dalarna som idag matchar den gråmålade köksinredningen.

I gästrummet som också fungerar som arbetsrum skymtar en teakfåtölj som följt med från Lars barndomshem, en Sjuan i brunt läder av Arne Jacobsen från 1955 och ännu en matta från Eski Kilim.

I det ljusa sovrummet blandas dovare toner i mauve och grått. Äldre linneskåp, nattduksbord och skrivbord ackompanjeras av den moderna stolen Tam Vac av Ronarad från 1999 och lampan Tolomeo från Artemide bredvid sängen.

Badrummet är klätt i marmormosaik och en karmstol matchande den i hallen står och väntar på att någon ska slå sig ner för att vila.

Vindsvåningens inredning skvallrar om att Evas och Lars samlande har pågått i mer än 30 år. Med smakfulla urval har de skapat ett harmoniskt hem som går i hållbarhetens tecken - inget slit och släng här!

Fotograf Kent Billeqvist och stylist Sigbrit Kvarning