Det första som möter oss när vi kliver in genom dörren är en nedsänkt relief, formad som en fot. Vart vi än tittar, möts vi sedan av den ena konstverket efter det andra. Men att Björn skulle komma att börja arbeta med konst, var en slump. Det hela började med att han som ung köpte en på tok för dyr målning på avbetalning. Då han inte hade råd att betala av den, fick han lämna tillbaka den men blev samtidigt erbjuden att bli delägare i galleriet.

Björn Wetterling

Hur skulle du beskriva din stil och inredning?
Jag skulle säga att den är personlig. Jag är inte speciellt förtjust i heminredningskonsulter utan brukar anpassa möblerna till konsten och inte tvärtom.

Vilka är dina favoritmöbler och har du några målningar som du tycker extra mycket om?
Jag skulle säga att le corbusier's möblerna i vardagsrummet samt den röda byrån är mina favoritmöbler och dessa har jag haft sen 80-talet. Le corbusier's sofforna tror jag är inhandlade på möbelmässan. När det kommer till konstverken så har jag ingen specifik favorit, däremot så kan jag konstatera att jag har många verk uppsatta av samma konstnärer, som Nathalia Edenmont och Jason Martin. Det är väl så att säga ett tecken på att de är favoriter.

Vad anser du om auktionsbranschen och brukar du själv handla på auktion?
Jag tycker att auktionsbranschen är mer aggressiv och därför duktigare än vad kanske galleriverksamheten är, så jag tror att vi har en del att lära där. Självklart brukar jag besöka auktionerna och tycker framförallt om de samtida auktionerna. Det händer dock rätt sällan att jag köper något.

Kommentarer