Carl arbetade som ung på Bukowskis och lärde sig där en hel del om konst och antikviteter. Idag bor han på Kungsholmen tillsammans med sin hustru Marie och två barn, i en vacker lägenhet inspirerad av 20-30 talet. Såväl Carl som hans hustru tycker båda mycket om att handla konst, möbler och inredning på nätauktioner och detta är något som märks direkt då man äntrar lägenheten.

Fåtöljerna är inköpta på Bukowskis Market i Malmö.

Skulpturen på spiselkransen är en present till Marie på hennes 40-årsdag. Överst en oljemålning av en rysk okänd konstnär. Underst hänger en oljemålning av Birger Birger-Ericsson.

Det runda bordet är köpt på Antikmässan. Målningen "Vid cafébord" köpt på Åmells konsthandel.

Det senaste inköpet är en antikiserande skulptur från 1800-talet som tidigare i år köptes på Bukowskis Market. Den inhandlades som present till Marie på hennes 40 – årsdag och pryder nu spiselkransen i vardagsrummet. Intill står skåpet ”Birka” designat av Axel Einar Hjorth, som i sin tur pryds av en annan skulptur som paret fått i bröllopspresent av vännen och konstnären Kico Wigren.

Skåpet "Birka" design; Axel Einar Hjorth. Taklampan är från Konradsbergs mentalsjukhus.

Fr. vänster. Skulptur av Kico Wigren, den lilla skulpturen av Dana Bilde, byst av Olof Ahlberg.

Bordet "Ideal" design: Otto Wretling köptes på Blocket för 500 kronor! De fyra "Sjuanstolarna" är en av Arne Jacobsens bästsäljare.

De flesta möbler har inhandlats på auktioner, så som Bukowskis, Stadsauktion och Metropol, men paret har även gjort en hel del fina fynd på loppisar, som till exempel de vaser som står på skrivbordet i stora salen. Matsalsbordet ”Ideal” av Otto Wretling, hittade Erik på Blocket för 500 kronor, medan andra föremål som de fyndat billigt, har klätts om i nya tyger för att passa stilen i övrigt. I lägenheten finns även en hel del föremål som är arvegods t.ex. karafferna på skrivbordet samt de två målningarna intill.

Skrivbord köpt på Bukowskis Market.

Lampan är köpt på affären "Gamla lampor". Karafferna är arvegods.

Målningarna är arvegods och målade av en avlägsen släkting.

Det är inte bara i Sverige som fynden görs. Tapeter har inhandlats på nätet från ett tapetlager i Los Angeles. I sovrummet hänger en målning av konstnärinnan Gerda Ahlm, som åkte till Hollywood för att måla av kändisar. Målningen har i efterhand blivit feldaterad till 1800-talet genom en påskrift, men tros vara från 1930-talet.

Målning av Gerda Alm. Tapeter köpta i Los Angeles.

Vaser inhandlade på Bukowskis Market samt på loppis.

Målning av den finska konstnären Eva Anttila inköpt på Bukowskis Market i Helsingfors.

Blir ni inspirerade av Carl och Maries inredning hittar ni liknande föremål här!

Stolar "Sjuan".
Möbler designade av Axel Einar Hjorth.
Skrivbord
Skulptur
Tapet
Bordslampa mässing

Fåtölj


 

 

Kommentarer