Veckans ”hemma hos” – reportage kommer ifrån Persiljepalatset beläget i Felantix på Mallorca, nära Porto Colom på öns sydöstra del. Namnet Persiljepalatset kommer dels ifrån den närmast fantastiska takhöjden, de höga valven och de eleganta planlösningarna från förrförra seklet, men också för att det ligger på Carrer Juavert, vilket fritt översatt från katalanskan, blir Persiljegatan.
Persiljepalatset ägs av Gustaf Grapengiesser, hans familj och syskon. De har alla under lång tid varit förtjusta i Mallorca och då de såg detta hus, bestämde de sig för att slå till. Med tiden har de renoverat upp huset till det skick, det befinner sig i idag och alla har fått vara med i besluten över hur det ska se ut. Förutom sol och bad är huset tänkt att erbjuda sina hyresgäster en konstupplevelse, med verk som går att köpa och ta med sig hem efter semestern.

Diptyk av Per Lindqvist

 

Konstverk av sten, av Per Lindqvist


Huset i sig är ett typiskt spanskt byhus av det lite större slaget, med en långsmal trädgård och ett mindre gårdshus. Huvudhuset är i tre våningar och har totalt 12 rum, med plats för 2- 3 familjer. Varje våning har eget badrum och sin egen solterrass. På bottenplanet finns matsal, sällskapsrum och kök. I trädgården finns pool. Blir ni sugna på att hyra huset efter att ha sett alla fantastiska bilder, finns det möjlighet att göra det här!

"Birds flying high" av Per Lindqvist


 

Fotograf: Mathias Nero

Kommentarer