1

Det första man lägger märke till är hur ljuset och naturen letat sig in i hemmet. -Det var det lummiga gröna landskapet som lockade mig till den här platsen, säger Florence och förklarar hur hon arbetar med samma element både i interiören och exteriören för att på så vis skapa en enhetlig känsla. 23

Hästar, pumpor, blommor - känslan av att ha naturen nära inpå sig är förtrollande. En av de många guldkornen i hemmet är den stora spegeln bestående av små porslinsblommor som konstnären Barnaby Barford skapat. År 2015 var Barford aktuell med utställningen The Tower of Babel på Victoria & Albert museum i London och har även haft uppdrag för Louis Vuitton. Florence har samlat på konstnärens verk enda sedan han inledde sin karriär.

4

blog (1)

Att döma av konsten är det lätt att förstå att Florence har ett öga för vilken konst som ska visas på Singapores största konstmässor. I den vita matsalen träder ett verk fram av Yayoi Kusama, som ger rummet en härlig färginjektion. - Någon påpekade en gång att jag har många kvinnliga konstnärer i min samling, berättar Florence.

5

blog (3)

Den samtida konsten löper som en röd tråd genom hemmet och på väggarna hänger bland annat verk av Tracey Emin och Anish Kapoor. - Varje gång jag ser Anish Kapoors verk slår det mig att jag fortfarande älskar det, säger Florence och fortsätter; "Är man sugen på att själv börja samla på konst är mitt bästa råd att ha sin favoritkonstnär som utgångspunkt. Ett annat tips är att leta på auktion och andra mer okommersiella ställen."

blog (2)

blog (4)

blog (6)

-Min inredningsstil är modern utan att för den sakens skull vara varken minimalistisk eller gammalmodig. I slutändan är det dock ett familjehem och just familjeaspekten är det centrala när det gäller inredningen i vardagsrummet, matsalen och de sociala utrymmena, berättar Florence.

blog (7)

blog (8)

blog (9)

Florence har ett flertal hem runt om i välden och när hon inredde denna lägenhet hämtade hon hem många av de möbler som tidigare stått i hennes hem i London. -Jag älskar att vara omgiven av estetiskt vackra saker, förklarar Florence och fortsätter; "Fördelen med att investera i vackra möbler är att de går att använda överallt oavsett vart man flyttar. De är helt enkelt anpassningsbara på ett annat sätt."

Fotograf: Anne Nyblaeus.

 

Blir ni inspirerade av Florence Lims hem hittar ni liknande föremål på auktion hos Barnebys

 

Kommentera