Jessica Hillerström arbetar till vardags som boendestödjare inom LSS men på fritiden springer hon allra helst på auktion och loppis med maken. Jessica driver även en blogg, Retrolyckan, där hon visar upp sina senaste fynd och hur de ter sig hemma.

"På sommaren är det loppisar och auktioner som gäller och på vintertid lugnar vi ner oss och kikar runt på nätauktioner, Tradera och Blocket. Överallt där det finns nya loppisfynd att 
hänföras över. Det är mitt livs bästa och roligaste avkoppling för det finns så mycket nytt att lära 
sig hela tiden. När vi ledsnar och vill byta ut ställer vi oss bakom loppisbordet själva. Det går inte att 
spara på allt hela tiden. Röja och rensa för att skapa harmoni är också ett intresse".Vad inspireras du av när det kommer till inredningen?
Glädje, enkelhet och miljötänk. Det får inte vara för krusidulligt och gulligt. Jag har alltid haft en förkärlek till en vit lugn bas och kompletterar gärna med jordnära toner i framförallt keramiken och textilierna. På senare tid har jag märkt att jag allt mer dras till färger, vilket framförallt syns i köksskåpen.Vad tycker du själv är kännetecknande för din inredning?
Loppisfynden och auktionsfynden sätter stilen och det blir ganska blandat. Vi fyndar egentligen inte utifrån någon speciell tidsepok även om vi gillar 50-60-70tal mest. Tycker inte om när det blir för färgglatt och brokigt. Det är vackert och frestande att se på hemma hos andra, men hemma hos oss föredrar jag ett lugnare intryck. Det är oftast full fart på dagarna så hjärnan måste få vila från för starka intryck när jag är hemma. Jag gillar varsamma stilkrockar och plockar gärna in retroprylar som sköna utropstecken här och var. Kärleken till Upsala-Ekebys keramik, som allt började, med går igenom som en ringlande tråd i nästan alla rum.Hur ofta ändrar du om hemma?
Inte så ofta som jag egentligen har lust till. Med barn i åldrarna 5, 9 och 18 har det varit fullt upp. Den mesta energin väljer jag att lägga på att familjen och barnen ska få leva ut i sitt hem, utan att behöva tassa på tå för finheterna. Därför har vi t.ex. mer praktiska möbler än vad mitt hjärta egentligen suktar efter. Vartefter barnen blir större får funktionen stå tillbaka för att släppa fram det smäckra och vackra. Men form och funktion måste fortfarande samsas. Successivt byter vi ut och då är det framförallt den danska stilen med teak och jakaranda som ligger oss varmt om hjärtat. Småprylarna och de mindre loppisfynden byter vi ganska ofta. Själen mår fantastiskt bra av regelbunden förflyttning och förändring.Vilken är din favoritmöbel / favoritpryl?
Jag har många favoriter, men kanske är det Vicke Lindstrands magiska gasell från Upsala Ekeby, vilken inte är helt lätt att få tag på till rimligt pris. Den är så rasande vacker. Vi var på väg hem från bröllopsplanerande på Åland när vi såg annonsen på nätet. Min man ringde fort som tusan, precis som många andra runtom i landet. Maken fick så bra kontakt med säljaren att han valde att hålla den åt oss. Vilken lycka! Den ligger numer och vilar sig på…håll i er!… en specialbyggd hylla inne på den lilla gästtoaletten. Knäppt och kul tycker vi. En annan favorit var också den exotiska handmålade 50-talstapeten som tyvärr fick gå hädan i renoveringen. Min man sparade en rejäl bit och lät rama in den i smyg, sen fick jag den i kärlekspresent. Favoritprylarna är alltid de som har en varm historia i sig.Vilket är ditt favoritrum i hemmet? Varför?
Sovrummet just nu. Det är min ljusblå, lugna oas. Här kan jag smita undan och koppla av. Snedtaket ovanför sängen är tapetserad med ett Traderafynd. Tapeten kommer från Sandersons, men någon ålder på den har jag inte lyckats snoka fram. Men jag älskar den! Ljuvliga små pippifåglar i blåa toner drillar runt på hela väggen. Två blå stringpockethyllor sitter på varsin sida om sängen. Dessa fungerar som sängbord. Där pysslar jag ofta runt med loppisfynden.

Blir du inspirerad av Jessicas hem hitta du likanade föremål här:

Stringhylla
Teakbord
Porslin
Upsala-Ekeby

 

Fotograf: Karin Kronvall.

Kommentarer