Veckans hemma hos - reportage kommer ifrån Lotta Nordström vackra lägenhet. Lotta arbetar som mässdirektör för Nordens största konstmässa, Affordable Art Fair, som blivit en given höstaktivitet för hem- konst- & inredningsintresserade i Stockholm. Barnebys är en nära sammarbetespartner till mässan, som går av stapeln första veckan i oktober varje år.


Vad inspireras du av när det kommer till inredning?
Sammanhang och skönhet är väldigt viktigt. Nyckelord är vackra linjer, färger och komposition. Jag hittar idéer och inspiration i inredningstidningar och bloggar och tillsammans försöker maken och jag skapa en idé för helheten, rumsperspektiv och kvalitét.Vad tycker du själv är kännetecknande för din inredning?
Harmoni och helhetssyn. Det är viktigt att umgängesytorna hänger ihop så att möbler och mattor kan bytas mellan rum. För det mesta använder jag mig genomgående av de fyra grundfärgerna; blått, rött, gult och grönt. Sen kan man blanda allt annat, t.ex. funktion, historia och utseende. Jag är väldigt intresserad av föremål, såväl gamla som nya, allt som är vackert, extra kul om det finns något speciellt, t.ex. en unik historia, funktion eller form.Hur ofta ändrar du om hemma?
Har haft ett projekt varje år de senaste åren. Tror alltid det ska lugna sig, att vi ska bli klara, men nu har vi precis köpt en ny våning och tillträder om tre veckor, så för närvarande är vi i full gång med planeringar och ritningar i högsta hugg.Vilken är din favoritmöbel / favoritpryl?
Svår fråga, har bara favoriter faktiskt. Men något jag aldrig kan tänka mig att vara utan är bokhyllan. Den är fylld av ärvda band ur släktingars boksamlingar. Jag tycker att det är hisnande att kunna inreda med- och vända samma blad, som anfäderna.Vilket är ditt favoritrum i lägenheten? varför?
Jag gillar vardagsrummet bäst, där kopplar vi av och njuter av våra allra härligaste konstverk; Ett karaktäristiskt och underbart kvinnoporträtt av San Lundberg, Roberto Torregianis mästerverk i olja med titeln Mater Lumeniousa - modersljuset och Örjan Sätres dansande kvinna.

Blir ni inspirerade av Lottas hem hittar ni liknande föremål här:

Vardagsrum: lampa, bord, fåtöljer
Kök: stolar
Matsal: stolar, bord

FOTOGRAF: PEO BENGTSSON, EKLUND STOCKHOLM NEW YORK

Kommentera