Välkomna hem till Therese Romell. Therese är 35 år och arbetar som inredare och fotograf, med allt vad det innebär. Hon jobbar både på frilansbasis samt är anställd hos en av Helsingborgs främsta mäklarbyråer, dessutom gör hon hemma hos reportage till inredningsmagasin och föreläser om fotografering och inredning. Therese bor i en läkarvilla från år 1927 på 340 kvm i Helsingborg, tillsammans med sin man Nicklas och deras två söner. Det var framförallt ytorna, flödet och ljuset de föll för i huset.

Therese skulle själv beskriva sig som en person med energi att jobba dygnet runt. Rastlös. Nattuggla (som ofta resulterar i konstant morgontrötthet). Envis. Maniskt intresserad av inredning. Älskar förändringar. Ger aldrig upp.

Therese Romell


Vad tycker du är kännetecknande för din inredning?

Mitt yrke som fotograf och inredare sätter självklart avtryck i vårt hem. Den är i ständig förändring med en klassisk bas. Detta i svart och vitt med inslag av naturmaterial och gröna växter. En stil som finns hos många. Men vår stil är personlig för oss, jag inreder efter egen känsla och inte copy paste från andra. Vi har många inredningsdetaljer från våra liv, önskemål från söner eller make, möbler som jag gör om till ”våra” både praktiskt och stilmässigt. Dessa kan ibland bytas ut efter något år, om vår känsla eller våra behov förändras.

Vilket är ditt favoritföremål?

Vårt tre meter långa Bruno Mathson bord i matsalen. Detta var så genomtänkt den dagen vi köpte det, för många år sedan. Vi hade en tanke bakom storlek, form och utseende som fortfarande håller i sig vilket jag älskar.

Vilket är favoritrummet?

Vårt sovrum är vår frizon. Inte bara det faktum att jag får sova bredvid min fina man utan även inredningsmässigt. Lugnt, behagligt och luftigt som jag alltid önskat. Till detta en balkong som står öppen mot skog och hästhagar så fort vädret tillåter.

På delad första plats måste jag även säga vårt kök. Ett rum där hela familjen trivs och spenderar mycket tid tillsammans. Det schackrutiga golvet har jag målat för hand samt all köksinredning (som var endast 5 år gammal när vi flyttade in, dock gul!). Mycket tid och energi ligger bakom och det gör även att känslan blir extra stark just här.

Barnrum 1

Barnrum 2

Vad inspireras du av rent inredningsmässigt?

Det florerar många inredningsmagasin hemma hos oss, dels för att jag fotograferat reportage åt dessa, men även för att samla inspiration. Arbetsskadad som jag är, säger jag som Andy Warhol ”I never read, I just look at pictures”. Men de flesta intryck jag samlar på mig är från hem jag besöker, personliga stilar med en speciell känsla bakom. Jag ser många privata hem och träffar fantastiska människor i mitt jobb. Det ger väldigt mycket energi. En stil som tilltalar mig är Malene Birgers och detaljer från alla hennes olika hem.

Var handlar du din inredning och har du handlat på auktion?

Jaaa, auktioner är min passion! Sedan dagen jag flyttade hemifrån har det varit som ett gift. Det är inte många möbler vi handlar färdiga i inredningsbutiker. Minst en sak, oftast flera, per rum har en historia bakom sig. Mitt första köp, för 15 år sedan, är en gigantisk spegel som hängt med i alla år (och som min familj fått bära fram och tillbaka i alla flyttar och sedan hängt upp med andakt). Idag hänger den på äldsta sonens rum.

Vad blir nästa projekt i hemmet?

Oj, jag och Nicklas har så många planer för huset. Men rent inredningsmässigt är jag väldigt sugen på ett stort, runt matbord i köket. Har budat på ett par men inte nått hela vägen fram. Sofforna i vardagsrummet har hängt med ett tag och rymmer inte riktigt familjen längre. Här ska det satsas på nya vilket inte är det lättaste. Det får ta sin tid. När vi hittar vad vi vill ha känner vi det oftast direkt. Närmst ligger även sommarprojektet att bygga utekök i trädgården. !

 

Tack för att vi fick en inblick i ditt hem!
Missa inte att följa Therese på Instagram; @fotografthereseromell.

Blev ni inspirerade hittar ni liknande föremål här (tryck på den bild ni gillar så kopplas ni direkt till aktuell auktion):

Kommentarer