Bland toppresultaten hittar vi GANs "Katarinahissen III" och Isaac Grünewald verk ”Gosse (Ivan) med flagga” (1917) bland kosten och med mattor av Barbro Nilsson och Marianne Richter samt ett Floraskåp av Josef Frank på designsidan.

Ett nytt världsrekord för konstnären GAN sattes när "Katarinahissen III" auktionerades ut för inte mindre än 8 915 102 kronor! Även "Vagnväxling II" signerad GAN imponerade med en prislapp på 4 370 054.

- Det är mycket glädjande att vi kan presentera ett nytt världsrekord för GAN och Bukowskis. Vi har ett oerhört starkt team med specialister som samtliga har gjort ett fantastiskt jobb inför den här auktionen och denna försäljning specifikt, säger Louise Arén, VD Bukowskis.

Isaac Grünewald ”Gosse (Ivan) med flagga” (1917) nådde också miljonbelopp när auktionen avslutades med ett bud på 3 920 000 kronor.

Bland designföremålen på auktionen fanns unika föremål av internationella liksom skandinaviska mästare. Speciellt de skandinaviska formgivarna var det högt tryck på. Bland annat Folke Bensows gjutgärnstaburetter slutade på 245 000 kronor och Sture Lindholms barskåp från 1934 gick för 128 625 kronor.

- Det är glädjande att intresset för våra svenska pionjärer, som flera fanns representerade på Parisutställningen 1925, fortfarande är så eftertraktade internationellt. Nu är det många år i rad Bukowskis uppnår de högsta priserna inom detta segment, säger Eva Seeman, ansvarig specialist design och modernt konsthantverk.

Mattan "Solkatt" av Marin Hemmingsson, "Park röd, Korsnäs" av Barnbro Nilsson och "Gula Havet" av Marianne Richter var några av mattorna som toppade auktionen.

Även Josef Franks Folkaskåp kammade in storkovan efter en intensiv budgivning som landade på 490 000 kronor.

Vi tackar Bukowskis för en spännande auktion och ser fram emot att se vad kommande slagauktioner har att erbjuda. Kommer det bli fler världsrekord kanske?

Under tiden hittar ni alla Bukowskis onlineauktioner på Barnebys!