Den allra första försäljningen med The Golden Closet Collection ägde rum 1996 under ledning av Breanna Livie, vars intresse i filmkostym kan dateras långt bak i tiden. Det var Livies farföräldrar som startade företaget Costume Rentals Corporation (CRC) som under nästan 50 år stod Hollywoodproduktioner till tjänst med kostymer och rekvisita.

Nu är det dags för ännu en Golden Closet Collection-försäljning och det finns ett par guldkorn i samlingen. Vad sägs om kostymen som Orson Welles bar i den klassiska filmen Citizen Kane, eller skådespelaren John Belushis solglasögon burna i  The Blues Brothers? Ytterligare höjdpunkter är den egyptiska huvudbonaden buren av Charlton Heston i The Ten Commandments (De tio budorden) och rekvisita-vapnet som självaste Arnold Schwarzenegger hade under inspelningen av Terminator.

[youtube id="hKEp7WYrMmY"]

Utöver en stor samling från filmvärlden finns även massor av ikoniska föremål som florerat i tv-produktioner genom åren, så som Happy days (Gänget och jag), Sopranos och The Dukes of Hazzard.

Det allra främsta föremålet som finns representerat i samlingen är granatkastaren som Al Pacino använde som Tony Montana i filmen Scarface (1983). Det är den han refererar till när han yttrar filmvärldens kanske mest berömda replik: "Say hello to my little friend".

[youtube id="a_z4IuxAqpE"]

Även kultklassiker som The Big Lebowski och Anchorman är med i auktionen, med Jeff Bridges och Will Ferrells tillhörande kostymer.

Se alla auktioner hos Julien's Auctions här!