Verklighetsmaskiner visas på Moderna museet, Stockholm

Fram till den 17 januari nästa år har man som besökare chans att besöka ArkDes och Moderna Museets hyllade utställning Verklighetsmaskiner med den isländsk-danska konstnären Olafur Eliasson. Eliasson räknas till en av våra mest inflytelserika samtida konstnärer och är verksam inom skulptur, måleri, fotografi och film, även om han blivit mest uppmärksammad för sina spektakulära installationer med naturen som inspiration. Vind, vatten och ljus har varit ständigt återkommande inslag i Eliassons verk sedan hans genombrott i konstvärlden på 1990-talet.

Ytterligare information om Olafur Eliasson på Moderna Museet finner ni här!

 

Färgstormar hos Göteborgs konstmuseum

Den som besöker Göteborgs konstmuseum i höst fram till den 17 januari får se utställningen Färgstormar av konstnären Emil Nolde. Emil Nolde var en av 1900-talets främsta kolorister och var under mellankrigstidens även Tysklands främsta konstnär. Han var mycket uppskattad för sina nationalromantiska målningar, även om han samtidigt kritiserades för dessa. I utställningen Färgstormar visas drygt 90 av Noldes verk, från akvareller till grafiska blad, föreställandes landskap, trädgårdsmotiv och skildringar ur Berlins nattliv.

Mer information om Emil Noldes Färgstormar på Göteborgs konstmuseum finns här.

 

Utopian Bodies – Fashion Looks Forward på Liljevalchs konsthall, Stockholm

Ett storslaget äventyr och en visuell fest är vad som utlovas hos Liljevalchs konsthall i höst. Utställningen Utopian Bodies – Fashion Looks Forward tar begreppet mode till helt nya nivåer genom att utforska modets kraft och påverkan på människan och samtidigt visa visioner inför framtiden. Elva olika rum är inredda med utopiska idéer under tema Hållbarhet, Förändring, Teknologi, Hantverk & form, Hantverk & färg, Solidaritet, Motstånd & samhälle, Motstånd & skönhet, Minnen, Genusidentitet och Kärlek. Invävt i utställningen finner man ikoniska modepjäser så som Viktor & Rolfs "Hana Bedtime Story"-plagg från 2005, Walter Van Beirendoncks Stoppa rasismen-hatt från höst-vinter 2014 och andra framstående verk från dåtidens, samtidens och framtidens modescen.

Information om utställningen på Liljevalchs konsthall finns här!

 

Rainbow in the Dark hos Malmö konstmuseum

I utställningen Rainbow in the Dark som öppnar den 17 oktober behandlas ämnet tro och dess glädje och plåga. I utställningen visas måleri, fotografi, video och installationer som utforskar huruvida samtidens konst agerar ifrågasättande mot nutidens religiösa och sekulariserade samhällen. Det är en utställning om andlighet, religion, konst, tro och tvivel. Varje lördag fram till den 17 januari ges möjligheten att se utställningen tillsammans med en kulturpersonlighet.

Läs mer om Rainbow in the Dark på Malmö Konstmuseum här!

 

Se Erik Chambert på Norrköpings konstmuseum

Erik Chambert var aktiv inom måleri och textildesign men har främst kommit att ses som en av Sveriges bästa möbelarkitekter. Verksam i hemstaden Norrköping såväl som i Chicago, Berlin och Paris under 1900-talet tog Chamberts formspråk många skepnader genom åren. Hans konst och hantverk räknas som ett stycke kulturhistoria i Norrköping och nu får alla chans att ta del av historien som besökare på utställningen Erik Chambert – Möbler, måleri och textil på Norrköpings konstmuseum till den 24 januari.

Läs mer om utställningen på Norrköpings konstmuseum här!

 

Spana in mer konst på auktion här!