Först och främst

Det är enkelt att bjuda på nätet! Budgivningen fungerar i stort som den alltid gjort med skillnaden att du på onlineauktioner tryggt kan bjuda dygnet runt vart du än befinner dig i världen.

Lägg ett lågt första bud

Om du har haft ett ledande bud men blir överbjuden blir du meddelad via e-post. Ett meddelande skickas till din registrerade e-postadress. Du kan då välja om du vill lägga ett nytt bud i auktionen. Tänk på att du kan lägga ett maxbud för större chans att vinna auktionen.

Vänta inte för länge

Tänk på att du kan lägga ett maxbud för större chans att vinna auktionen. Om du lägger ett högre bud än nästa steg i budstegen aktiveras budbetjänten automatiskt. Den kommer lägga bud åt dig upp till ditt maxbud om du blir överbjuden. Om ditt maxbud är lägre eller lika med bevakningspriset kommer ditt maxbud att läggas direkt.

Ofta startar budgivningen på allvar de sista minuterna av en auktion och om du då tidigare har lagt ett maxbud behöver du inte oroa dig för att bli överbjuden. Budbetjänten kommer aldrig att lägga ett högre bud än nödvändigt eller mer än ditt maxbud.

Sist men inte minst, viktigast av allt

Köp med hjärtat! Bjud på det du tycker om och köp efter egen plånbok.

Litet auktionslexikon

Utropspris - Auktionshusets experter gör en granskning och värdering av föremålet. Därefter sätts ett s k utropspris (eller utrop) vilket är en blandning av en värdering och ett lockpris för att få igång en budgivning.

Startpris - Vissa auktionshus har ett startpris istället för ett utropspris, vilket betyder att man uppger en summa där man vill initiera budgivningen. Detta är sällan en värdering, utan ett lockpris. Startpriset är ofta satt till 100 kronor.

Bevakningspris - Auktionshuset kommer överens med säljaren om ett bevakningspris. Om inte budgivningen når upp till bevakningspriset säljs inte föremålet.

Återrop - Om budgivningen inte når upp till bevakningspriset sker ett s.k. återrop, vilket betyder att föremålet går tillbaka till säljaren.

 

här hittar ni auktioner att buda på!

Lycka till med budgivningen nu!