Astrid fick tillgång till ateljén i samband med att den nyligen hade restaurerats och återuppbyggts efter att ha blivit totalförstörd i en brand. Hennes egen konst ryms på flera ställen i lokalen som hon delar tillsammans med sin partner Staffan Bengtsson, författare och regissör. I den stora salen står hennes verk uppradade längst med ena väggen, på vilka hon allt eftersom målar dit eller drar ifrån något. Det är dock med duken placerad på golvet som hon föredrar att arbeta och utöver det syns keramikverk samt tyger i hennes egenskapade mönster.

Ateljén består även av ett kök och ett allrum för möten och representation, vars inredningen består av en blandning av gammalt och nytt och där allt ifrån IKEA till auktionsfynd och arvegods ryms. Ett av de nyaste tillskotten är en spegel i snidat trä som hon nyligen köpt på auktion och som är skapad av Erik Höglund, samt målad i hennes favoritfärger, rosa och lila. I köket syns målade fönster, vilka kom till i ett experimenterande syfte då Astrid fick i uppdrag att skapa glasmålningar till Stockholms sjukhem. I ateljén syns även verk av andra konstnärer, där ibland Frida Kjellmanns fina hundskulptur

Astrids välkomponerade abstrakta målningar med mycket färg och de omisskännliga droppformade symbolerna har mottagits mycket positivt av publiken ända sedan karriären tog sin början. En av de första stora beundrarna var Björn Springfeldt, tidigare chef på Moderna Museet, något som Astrid själv säger ha varit väldigt viktigt för henne.

 

Astrid Sylwan representeras av Galleri Andersson Sandström, med vilka ni kan läsa en intervju HÄR!

Blir ni inspirerade av inredningen i Astrids ateljé, finner ni liknande föremål här. Tryck på bilden för att kopplas till respektive auktion.

Mer inspiration finner ni på Barnebys Instagram HÄR!

 

Fotograf: Anne Nyblaeus

Stylist: Anette Mörner