Genom att kombinera det fotokonstens förmåga att fånga själen och utstrålningen i vid ett särskilt tillfälle med måleriets yta skapar Stockholmsfödde Ralf Arzt målningar som är realistiska utan att för den sakens skull bli fotografiska. Han kallar själv sitt måleri för Contemporary Classic, som också gett namn åt utställningarna på Grand Hôtel i Stockholm och på Mollbrinks i Uppsala som håller öppet under oktober.

ralf1 ralf1

Ralf Arzt har uppmärksammats både i Sverige och utomlands för sina realistiska målningar där kvinnan allt som oftast står i fokus. De avbildade kvinnorna är oftast mycket vackra, men det är inte det som han sätter främst i sina verk. Själens utstrålning och mystik är det centrala i Arzt avancerade skiktmåleri.

ralf2 ralf2

Underwater Beauty är namnet på Ralf Arzt nya verk där hans kvinnor svävar i en drömlik tyngdlöshet med klänning och hår flytande omkring dem, följsamt med vattnets rörelse.

Underwater Beauty II. Underwater Beauty II.

För att åstadkomma de förvillande realistiska målningarna arbetar Arzt med tekniker som schumring och lasurmåleri, och målar i många tunna skikt som utan spår av penselföring ger känslan av fotografi men samtidigt behåller målningens finish. De många lagren av färg ger ett påtagligt djup och färgerna lyster.

Underwater-beauty-II-webb-stl-150x175-cm-NW kopia Underwater-beauty-II-webb-stl-150x175-cm-NW kopia
Underwater-IV-NW Underwater-IV-NW

Underwater Beauty är en ny motivgenre i Ralf Arzt konstnärsskap och utställningen med de nya verken har premiär den 8-9 oktober, då vernissage hålls på Grand Hôtel i Stockholm. Därefter flyttar utställningen till Mollbrinks galleri i Uppsala och pågår till den 29 oktober.

Här kan du läsa mer om utställningen.