1620 1620

I den fantastiska art deco-byggnaden Eastern Columbia Building i Los Angeles ligger en vindsvåning som de allra flesta bara kan drömma om. Skrapan ritades av arkitekten Claude Beelman 1930 och är med sin turkosa fasad och förgyllda detaljer en imponerande syn. Men vad som är än mer spektakulärt med den tretton våningar höga byggnaden är skådespelaren Johnny Depps takvåning på 1070 kvadratmeter, som nu är till salu.

Fasaden ovanför byggnadens entré. Foto via kevindees.thepartnerstrust.com. Fasaden ovanför byggnadens entré. Foto via kevindees.thepartnerstrust.com.

Har du 110 miljoner kronor över kan våningen bli din. Bostaden består av fem lägenheter som köptes av Depp 2007 för omkring 61 miljoner kronor. Lägenheten har en takterass med pool, spa, en väggmålning av den brasilianska konstnärsduon Os Gêmeo och ett gym.

Poolen i solnedgången över Los Angeles. Kan det bli mer exklusivt? Poolen i solnedgången över Los Angeles. Kan det bli mer exklusivt?
... och i dagsljus. ... och i dagsljus.
johnny9 johnny9

Sparsmakat är förmodligen det sista adjektivet att använda om våningen. Skådespelaren har inte varit rädd för att blanda färger, konst, gammalt och nytt.

Turkost, blått, lila, grönt och orange - i ett av sovrummen samsas alla regnbågens färger. Turkost, blått, lila, grönt och orange - i ett av sovrummen samsas alla regnbågens färger.
johnny14 johnny14

Skådespelarens ivriga konstintresse speglas tydligt i våningen. På nästan varje vägg hänger konst och grafik. I somras sålde Johnny Depp två stora verk, ett av Jean-Michel Basquiat och ett av Andy Warhol, som båda slutade långt över utropspriset. Här kan du läsa mer om auktionen.

johnny15 johnny15

Trots att de fem lägenheterna slogs ihop när Depp köpte dem går det att köpa varje lägenhet separat. Tre av dem har Depp använt som bostadsdel och de två andra har nyttjats som konststudio och gästhus.

johnny16 johnny16
johnny18 johnny18

Tavlor, speglar, soffa i grön sammet och lampa i jugend-stil. Ena delen av köket hade kunnat vara ett café i 1920-talets Paris.

johnny19 johnny19

Om du hellre vill bo på franska landsbygden men fortfarande vill bo i en bostad som tidigare tillhört Johnny Depp finns det en chans att bli ägare till hans gods i södra Frankrike, som ligger ute till försäljning för 480 miljoner kronor.

johnny10 johnny10
johnny12 johnny12

Bilder via www.kevindees.thepartnerstrust.com.

Här kan du läsa mer om våningen hos mäklaren.