Rubin

Elizabeth Taylor sägs ha haft tre stora kärlekar i sitt liv: Mike Todd, Richard Burton och smycken. Favoriten var den uppsättning smycken med rubiner och diamanter som Elizabeth Taylor fick av sin dåvarande make, producenten Mike Todd, år 1957 och som genom åren bars upprepade gånger av stjärnan.

Diamant

Låten "Diamonds are a girls best friend" kommer ifrån filmen Gentlemen Prefer Blondes från 1953, där Marilyn Monroe spelar en ung naiv kvinna vars hjärta slår lite extra för diamanter. Filmen blev Monroe genombrott och har för alltid förknippat henne med just diamanter.

Safir

Den brittiska prinsessan Kate Middleton har särskilt kommit att förknippas med safirer där bland annat hennes förlovningsring är prydd med en burmesisk safir.

Blått är den traditionella färgen på safir men i själva verket existerar safir i ett brett spektrum av färger, däribland gul, rosa och grönt. Det är dock den blå safiren som fortfarande är den mest eftertraktade och då särskilt safirer från Kashmir eller Brimanie.

Smaragd

På Oscarsgalan 2012 entrade Angelina Jolie den röda mattan i en elegant svart klänning och ett par bländande vackra örhängen i grön smaragd. Smaragd är en av de dyraste ädelstenarna och särskilt när de kommer ifrån Colombia. Dess gröna färg varierar enormt från en sten till en annan, och till skillnad från andra ädelstenar är inneslutningar i stenen, så kallade "frost", inte enbart av negativ karaktär hos en smaragd eftersom de intygar ursprunget av stenen.

Samtliga smycken finns att hitta hos Catawiki. Klicka här för att se hela utbudet.