TTF: Hur började ditt intresse för klockor?

Bukowskis, Carl Palmegren: Jag fick tidigt upp intresset för klockor och det mycket tack vare min pappa som var intresserad av klockor och köpte en del vintage Rolex i Italien på 80- och 90-talet. Ord som Paul Newman, redsub, gilt osv figurerade mycket under min uppväxt. Började köpa och sälja klockor runt 20-års åldern och därefter har mitt intresset bara blivit större.

TTF: Kan du se någon trend inom vintagemarknaden för klockor?

Carl: Samlare har en högre kunskap idag, de är fler och de vet vad de söker. Det bidrar till att det finns en större kundgrupp som slåss om en liten bit av kakan. De mycket eftertraktade klockorna ökar kraftigt i värde vilket i sin tur bidrar till en trend där kunder söker efter klockor i ett lägre prissegment som är strax utanför den tidigare kakbiten;  ”denna klocka ser ut som", "denna klockan har samma urverk som", "samma färger som den modellen", "samma formgivare" osv.

LÄS MER: IMPORTANT TIMEPIECES 603 ON-LINEKATALOG

TTF: Några av mina favoriter är Hublot Big Bang Broderie Sugar Skull, nr.80, Lemania TG195, nr.82, Jaquet Droz Grande Seconde, nr.97. Har du några favoriter (förutom Omegorna) bland klockorna inför "Important Timepieces"?

Carl: Absolut, det finns flera klockor som jag är lite extra intresserad av. Utöver nr #71 ROLEX, Oyster-Perpetual, TURN-O-GRAPH, "White guilloche dial", nr #13 IWC, Schaffhausen, Portuguese Minute Repeater, nr #72 Rolex Daytona 6239 och nr #6 PATEK PHILIPPE så är nr #96 ANGELUS Datoluxe med certifikat från 1949 och nr #1 HEUER, Autavia (säljs av första ägaren) två mycket charmiga och prisvärda klockor.

TTF: Några bra tips till auktionsintressenter?

Carl: Ja! Du lär dig mycket genom att bara följa auktionen live, då du ser vad klockorna klubbas för och vad som är populärt just nu. OM du vill ha en chans att fynda är ett tips att alltid gå emot strömmen. Hos Bukowskis får du alltid kostnadsfri rådgivning och värdering så tveka inte att fråga oss om du behöver hjälp eller är osäker på en klocka som du är intresserad av. Köp dock alltid det du själv tycker om, det blir så mycket roligare då

TTF: Någon hälsning till läsarna?

Carl: Visningen är öppen för alla mellan den 19-24 oktober, så kom gärna förbi och säg hej och titta på utbudet inför auktionen. Vi visar upp samtliga klockor som skall gå under klubban den 25 oktober, så det är nu eller aldrig om man vill se klockorna på nära håll.

Fem snabba klockfrågor till Carl:

Kronograf/Monopusher

Natoband/Länk

Vit/Svart urtavla

Datum/Utan datum

Index/Siffror på urtavlan

LÄS MER HÄR: VINDSFYNDET OMEGA SPEEDMASTER SOM KLUBBAS PÅ IMPORTANT TIMEPIECES

TTF tackar Carl Palmegren för intervjun och önskar er en riktigt bra start på helgen. HAGWE!

Ps. För mer bilder följ TTF på instagram. Ds