(TTF) - Hur känns pulsen inför Klockkvaliten på lördag?

(Georgios Batselas/Kaplans Auktioner) - Pulsen är hög, precis som det ska vara veckan innan auktion. Vi är jättespända på att se resultatet då vi tycker att auktionen erbjuder den ultimata kombinationen av samlarur och speciella klockor. Jag skulle säga att det finns något som passar för alla plånböcker och smak.

(TTF) - Finns det några nybörjartips för den som är på väg att lägga bud på någon klocka?

(GB) - Det man ska komma ihåg som nybörjare är att denna auktion erbjuder samlarur och vintageklockor, det gör att man behöver vara lite påläst inför sitt köp. Många av klockorna är äldre än 20 år och i behov av service redan vid inköp. Så vår rekommendation är att besöka visningen, läsa på och framförallt våga fråga, vi finns här och hjälper gärna till med guidning inför köp.

LÄR MER: KAPLANS AUKTIONER ON-LINEKATALOG KLOCKKVALITEN A K A "IMPORTANT WATCHES"

(TTF) - Hur ser auktionsmarknaden ut (både i Sverige och internationellt) för auktioner som Klockkvaliten?

(GB) - Intresset för klockor är större än någonsin – både i Sverige och långt utanför Sveriges gränser. Många har fått upp ögonen för att en klocka kan ses som en investering. Lite som aktier och fonder, men att man här samtidigt kan använda investeringen. Värdet på en klocka ökas av cert, box eller en intressant historia, så kallad proveniens. Ju mer man har från ursprungsskicket, så oavsett märke, är det en värdeökning. Råkar det sen vara en populär modell från välkänt märke ökar intresset på marknaden.

(TTF) - Har du någon favorit som ska gå under klubban på lördag?

(GB) - Nu sätter du mig i en svår sits - det är som med barn, att man inte kan ha en favorit. Men jag får väl göra ett undantag för dig.

Nr 1 - ROLEX, Oyster Perpetual, Day-Date - hur grymt är det inte att få äga en klocka som tillhört racinglegenden Ronnie Peterson.

Nr 2 – HEUER, Carrera, "Tachy", "Mr. Ronnie Peterson, gift to his father Bengt", kopplingen till Ronnie Peterson slår tungt även för denna.

Nr 4 - Historier är något som ligger mig varmt om hjärtat, vilket gör nummer fyra Lemania, s.k. "Flown Viggen” till ett intressant objekt.

Fem snabba(välj ett alternativ):

- President/meshlänk? (President) Svårt - Rätt länk på rätt klocka, form/stil på klockan får styra.

- Ljus/mörk urtavla? (Mörk urtavla) - För mig handlar klockan om ett instrument. Funktion före form.

- Stål/two-tone? (Stål)

- Kronograf/månfas? (Kronograf)

- Date/no date? (Date - för funktion)

För mer bilder följ oss på instagram: Kaplanswatches eller förstås TTF.