TTF/ Att starta en klockmärke är inte det lättaste. Vad fick er att starta Hirwill?

Hirwill Watches: Vi som startat Hirwill är två kreativa människor med en vilja att skapa och dela med oss av något som vi själva gillar. Det är en kul utmaning att forma ett nytt varumärke som avspeglar oss och våra intressen. Vår uppväxt i Dalarna har gett stor inverkan på Hirwill. Vi inspireras mycket av de stålblå bergen och djupa sjöarna, det är också här vi har tagit de flesta av våra bilder.

LÄS MER: HIRWILL WATCHES

TTF/ Kommer er design att sticka ut lika mycket för nästa modell?

Hirwill Watches: Det är såklart roligt att folk tycker vår design är annorlunda, men vi ser egentligen inget egenvärde i att sticka ut. Det viktiga för oss är att skapa något som inte redan finns och det kan ju göras på många olika sätt.  Till vår första kollektion har vi inspirerats av gamla mätinstrument som använts för att förutspå väder och vind. Till kommande modeller vill vi fortsätta att inspireras av naturen, vi har redan en del kreativa idéer på lager.

TTF/ Vilken målgrupp är bärare av Hirwill?

Hirwill Watches: Tänk på dem som gillar att köpa med sig några mikroöl på vägen hem från jobbet. Eller tänk på dem som besöker den lokala butiken som har nya och intressanta, men för allmänheten okända märken. Människor som ser det intressanta i och gillar att utforska detaljerna. Dessa är vår målgrupp. Till storleken är klockan 38 mm vilket gör att den passar bra på både en manlig och kvinnlig arm.

TTF/ Tänker ni automatverk eller kommer ni att fokusera på quartz?

Hirwill Watches:  Till första kollektionen har vi valt quartz. Det ger ett exakt urverk samtidigt som det gör att vi kan hålla ett bättre pris till kund och nå ut till fler. Givetvis är vi fascinerade av mekaniska urverk. Både handuppvridna och automatiska. De är ju en konst i sig. Och det är något som vi absolut ska ha med till kommande kollektioner.

TTF/ Någon hälsning till läsarna?

Hirwill Watches: Klockan lanseras den 26 september på Kickstarter. Våra backers är väldigt betydelsefulla och det ska belönas med bra priser. Följ oss på instagram så håller vi dig uppdaterad :)

Ps. För mer foton följ Hirwill och TTF på instagram. Ds