(TTF) - Hur är pulsen nu inför er Important Timepieces?

(Mikael Wallhagen/Bukowskis) - Vi är oerhört taggade och det märks att det börjar dra ihop sig när det trillar in mail och samtal från hela världen.

(TTF) - Hur känns Bukowskis satsning på klocksegmentet, bär det åt rätt håll?

(MW) - Absolut, Bukowskis är ju marknadsledande på de allra flesta områden och med det utbud vi nu presenterar på Important Timepieces visar vi att Bukowskis är marknadsledande även på samlarklockor i norra Europa. Unikt om man tittar på internationell nivå så kan vi stoltsera med ett utbud som i de allra flesta fall är nya på marknaden och kommer från den första familjen.

(TTF) - Har du någon favorit bland tidgivarna?

(MW) - Det finns ju några givna favoriter såsom Rolex Daytona, Audemars Piguet World Time, Patek Philippe 3940 Evighetskalender och jag skall säga att det är väldigt många klockor som jag gillar.  Nr. 146 Rolex Turn-O-Graph från 1953 är en fantastisk klocka med mycket vintagekänsla och fantastiskt skick, sen tycker jag att Nr 92 Mathey-Tissot är en klocka som med en hel del kärlek hos urmakaren kommer att bli en fantastisk klocka med mycket charm.

LÄS MER: BUKOWSKIS ON-LINE KATALOG TILL IMPORTANT TIMEPIECES 13 NOVEMBER

(TTF) - Några tips till nybörjare som vill buda?

(MW) - Läs katalogiseringen och konditionsrapporten noga och tänk på att många av klockorna på just denna auktionen behöver service om de skall fungera som dagliga tidsvisare.

Kontakta oss gärna om ni har frågor så guidar vi Er.

(TTF) - Någon hälsning till läsarna?

(MW) - Kom förbi och hälsa på oss och titta på de fina klockorna på visningen (Strandvägen 5 B). Många objekt är väldigt sällsynta och vem vet när de dyker upp igen. Att gå på auktion är väldigt spännande och vår är öppen för alla så välkommen till Berns på söndag klockan 13.00. Till alla som har klockor ni vill sälja så hör av Er till Tony Frank eller mig så skall vi hjälpa er :-)

5 snabba(välj ett alternativ):

Nato/länk, (länk)

Subsek/datum, (datum)

Dykare/pilot, (pilot)

Automatisk/quartz, (automatisk)

Vintage-/nyproducerade ur, (vintage)

För mer bilder och info följ Bukowskiswatches och Tid Till Förfogande/TTFWATCHBLOG_SWE på instagram.