(TTF) - Vad fick er att ta steget till att producera ert klockmärke?

(Monchard Watches) - Egentligen bara ett genuint intresse för klockor! Vi tycker detta är så otroligt kul, hela skapandeprocessen ger något till oss som väldigt lite annat kan.

Det finns ju tusen och åter tusen "micro brands" idag och nästan alla säger samma sak; att dom inte tyckte det fanns en bra, klassisk, sportig (eller någon annan typ) klocka i den prisklassen man valt. Detta håller vi nog inte med om, det finns klockor att välja på, men vi älskar ändå design och klockor för mycket för att kunna hålla fingrarna i styr. Hoppas bara vår målgrupp tycker som vi!

(TTF) - Hur är erfarenheterna av att använda kickstarter?

(Monchard Watches) - Än sålänge är det väldigt positivt! Kickstarter är ju en av dom största crowdfunding-plattformarna som finns tillgängliga idag, så där finns ett bra ramverk att använda. Dock så är ju Kickstarter rel. okänt för gemene man och det är inte alltid man når ut till den målgrupp man kanske söker.

(TTF) - Är tanken att använda quartz i era tidiga modeller för att sedan pröva mekaniska verk?

(Monchard Watches) - Vi valde ett quartz-verk då det var svårt att hitta ett automatiskt GMT-verk i en vettig prisklass för oss. Dock skall man inte förringa quartz, detta verket är en beprövad arbetshäst som vi tror mkt på! Men tanken är att även ta steget över till automatiska eller manuella klockor då märket får fotfäste. Vi anser själva att finish och kvaliteten på klockan är i klass med långt dyrare, etablerade märken och vi vill gärna kunna erbjuda kunder klockor med mekaniska verk.

(TTF) - Konkurrens från andra microbrands?

(Monchard Watches) - Än sålänge befinner vi oss på konceptstadiet, men så fort Kickstarterkampanjen blivit klar så börjar verkligheten. Givetvis finns konkurrens från andra microbrands i samma stil, men vi tror ändå att vi har en mer genomtänkt och arbetad design än många andra. Vår förhoppning är att kunden skall känna att vi erbjuder mer än våra konkurrenter, både i finish av klockorna men också i form av presentation och "brand image".

(TTF) - Monchard om 3 år?

(Monchard Watches) - Vi hoppas givetvis att vi har lyckats komma i rullning med fler modeller och att vi kunnat utveckla våra produkter mot finare verk och ännu mer spännande, men absolut överkomliga klockor. Det är ett av våra riktmärken, att kunderna skall känna att dom får mycket mer klocka än dom betalar för!

(TTF) - Helhetsintrycket kring både design av klockan och lådan som följer med tyder på att ni tänkt igenom hela processen från idé till färdig produkt. Vem är den typiske bäraren av Monchard?

(Monchard Watches) - Det tackar vi för! Ja, vi har filat och tweakat på denna klockan under lång tid, nästan två år! Visst, den är en klassisk pilot/flieger, men med våra moderna touches. Vi vill attrahera köpare som när på ett klockintresse och letar efter något mer klassiskt än de enkla och väldigt minimalistiska klockorna som har blivit populära. Med klassiskt tänker vi oss mer i banorna kring de klassiska tool/field och ex. dykaruren. Tänk gamla Heuer, Compax eller Stowa.

(TTF) - Någon hälsning till läsarna?

(Monchard Watches) - Vi vill såklart att de som läser. och känner att denna klockar tilltalar dem eller någon dom känner, skall gå in på Kickstarterkampanjen och om dom har möjlighet "backa" oss och köpa en klocka eller två, priserna under kampanjen är väldigt väldigt bra! Tack för att du ville tala med oss om vårt projekt och förhoppningsvis så kan vi ha ytterligare en intervju i vinter då klockan kommit ut!

Vill du följa Monchard Watches kan du göra det här: Facebook, Kickstarter och instagram. Givetvis går det att förstås att följa TTF på instagram. HAGWE!