(TTF) Hur började ditt intresse för klockor?

(Whatchs) - Svårt att säga exakt när det visade sig.. Jag minns min första riktiga klocka. Det var en Swatch Irony som jag valde själv och fick i födelsedagspresent när jag fyllde 11 eller 12 år. Själva klockintresset tror jag utvecklades genom mitt intresse för bilar I ung ålder.

(TTF)Trodde du att Whatchs skulle få så många följare?

(Whatchs) - Absolut inte. Jag startade aldrig kontot med målet att få många följare utan det var bara slumpen. Till en början så använde jag Instagram för att få tillgång till de filter som fanns. Sen sparade jag bilden till datorn och laddade upp på olika klockforum som jag var aktiv på. På något underligt sätt hittade andra personer kontot och efter ett år så hade jag kanske 10 000 följare vilket kändes helt sjukt då. Plötsligt var man inte så ensam i sitt intresse och jag hade kontakt med personer runt om i hela världen.

(TTF) Hur är det att blogga med Watchanish/arbeta med likasinnade klockfantaster?

(Whatchs) - Superkul! Första gången jag kom i kontakt med Anish var faktiskt på Tumblr. Han hade anordnat en tävling som jag vann och vi behöll mailkontakt efter det. Han såg potentialen I Instagram mer än vad jag gjorde och vi hjälptes åt och växte tillsammans. Om det är någonting som jag I viss mån kan ångra I efterhand så är mitt val av namn (@whatchs). Svårt att stava och när någon frågar var jag kommer ifrån så får jag alltid säga “watches, med dyslektisk stavning”. Samtidigt är det en kul grej och jag blir alltid lite road av att se när andra använder samma stavning som om de tror att det är korrekt.

(TTF) Finns det något/någonting klockrelaterat som du inte skulle skriva om/visa på instagram?

(Whatchs) -Jag har ganska låg ribba och försöker posta sånt jag själv tycker om. Däremot skulle jag aldrig posta en replika (det har dock hänt av misstag när jag varit lite för snabb I svängarna. Pinsamt!). Jag har även sagt nej till klockor som hämtat lite för mycket inspiration från kända märken, utan att det kanske för den delen handlar om replika I ordets sanna bemärkelse.

(TTF)Vad är det som gör perlonbandens revival så stor(vilka färger går bäst!)?

(Whatchs) - Bra fråga! När jag berättade om perlonbanden för en äldre släkting tog han genast fram en gammal klocka som han använde på 60-talet och den hade perlonband. Jag visste faktiskt inte att banden varit populära på den tiden. Själv såg jag bandet för första gången på ett av forumen jag var aktiv på och tyckte det var riktigt snyggt. Jag har alltid haft svårt för NATO-band och när jag bestämde mig för att få tag på ett perlonband som alternativ till länken så visade det sig att det var lättare sagt en gjort. Det fanns ingen som sålde banden! Jag gjorde slag i sak, hittade en tillverkare I södra Europa (många tror felaktigt att banden kommer ifrån Kina) och startade en webshop. Perlonband gör sig extremt bra på bild och jag gillar att det smiter åt på handleden. Jag minns fortfarande hur sjukt det kändes att få flera ordrar redan första dagen. Idag har jag skickat band till 117 länder och har inte betalat en krona I marknadsföring. Tack Instagram! De populäraste färgerna är nog svart, grönt och blått men även rött, orange och gult säljer bra.

Vill du följa whatchs kan du göra det på instagram: whatchs, whatchsdotcom, när det gäller TTF(Tid Till Förfogande) så klickar du här!

I morgon följer den avslutande delen av intevjun. Ha en fortsatt trevlig söndag.