(TTF)Har du någon/några urmakare/klockfabrikat som du gillar lite mer än andra?

(Whatchs) - Jag tycker om udda märken (independents). MB&F, Urwerk, Christophe Claret, Kari Voutilainen, De Bethune osv. Tyvärr är det lite för många nollor på prislapparna för att det ska bli aktuellt med köp men jag blir alltid glad av att få klämma på klockorna. Jag lyckades faktiskt komma over en Urwerk 102 ganska nyligen. Det var märkets första modell som släpptes 1997 och som det bara finns ett 50-tal av I världen. Den klockan ligger väldigt varmt om hjärtat.

(TTF)Har du någon anekdot att dela med dig av?

(Whatchs) - Jag har träffat otroligt många spännande personer tack vare instagram. Mitt första riktiga möte med en följare var med en samlare från Dubai som var i London samtidigt som mig. Vi talades vid på telefon och bestämde träff på Harrods klockavdelning. Väl där så hittade jag honom sittandes vid A. Lange & Söhne. Jag sa hans namn, han tittade upp, log och sa “I’ll take it” till personen han fått hjälp av innan han reste sig upp. Det visade sig senare att han hade köpt en Zeitwerk I roseguld för drygt en halv miljon kronor. Schysst spontanköp! Jag, han och Anish åt därefter middag intill Harrods och vi snackade klockor I flera timmar. När vi kom dit hade det varit kö långt utanför restaurangen. Min nya kompis från Dubai gick bara förbi och när hovmästaren ropade att vi skulle ställa oss I kö svarade han “but I know Rashid!” och vi satte oss ner vid ett tomt bord. Vem Rashid var fick jag aldrig veta.

(TTF) Har du själv funderat på att göra ett klockmärke(loggan är ju klar)?

(Whatchs) -Fått den frågan och blivit erbjuden att göra det tillsammans med andra flera gånger förut men aldrig kommit till skott. Visst vore det kul men det känns som en extremt mättad marknad I det under prissegmentet. Vi får se vad som händer.

(TTF)Hur kom du på din logga?

(Whatchs) - Jag fick hjälp av en bekant I Kanada. Mina tidiga följare minns säkert att jag länge hade en bil som profilbild (en Ferrari 275 GTB som jag sett I Stockholm) vilket inte var optimalt. Det tyckte han också så jag fick den här skickade till mig. Jag hade många följare I mellanöstern och där gillar man falkar, så jag tror det var så tankegången gick.

(TTF) Har du någon hälsning till läsarna?

(Whatchs) - Fortsätta älska klockor och försök gå på en GTG (“get together”) med likasinnade någon gång. Alltid trevligt!

"5 snabba"klockfrågor till Whatchs:

Manuell Mekanisk/Quartz: Manuell

Perlon/Nato: Perlon (partisk!)

Diver/Pilot: Diver

Ljus/mörk urtavla: Ljus

Kronograf/Day Date: Kronograf

För att följa Whatchs på instagram klickar du här: Whatchs("wristshotgalore") alt. Whatchsdotcom("wristshotgalore on perlon")

TTF tackar ödmjukast Whatchs för att han medverkat och ber att få återkomma vid senare tillfälle.

Ps. TTF finns också på instagram! Ds