Nyligen blev jag mycket stolt innehavare av denna stiliga tröja.

Eftersom jag är lång har det genom åren antagits att jag skulle passa bra för basketboll.

Det gör jag inte.

Till mina studenter har jag meddelat att själva tröjan på egen hand skulle göra bättre ifrån sig än jag själv under en match.

Men det är nu väldigt trevligt att Beckmans har ett eget basketlag.

Och fina tröjor.

Jag har växlat några ord med en av lagets kaptener, Oskar Pernefeldt, VK15 (Visuell kommunikation, examen 2015).

Berätta litet om Beckmans Crayons.
Crayons är Beckmans eget skollag i basket! Vi är ca 15 aktiva spelare och tränar 1-2 gånger i veckan. Det är väldigt mixad erfarenhet av basket i laget, vissa har spelat i flera år tidigare och vissa har precis lärt sig. Dock spelar det ingen roll, vi spelar mest på skoj som en täckmantel för umgänge mellan linjerna/årskurserna.

Hur kom formgivningen av logotyp/grafisk identitet till?
Det var i ettan då jag och min co-captain Linus Bronge började lära känna varandra. Vi kom in på att vi båda spelat basket väldigt länge, den ena i Alvik Basket och den andra i Lidingö Basket. Samtalet gled in på att vi borde spela någon gång, sen vidare till att faktiskt skapa ett lag. Vi såg det dels som en friskvårdssyssla, dels som en möjlighet att designa lagets profil. Vi ville skapa den amerikanska ”collegekänslan” som en liten skola som Beckmans saknar. Att skapa ett lag som alla studenter kan känna sig stolta över.

Förebilder?
Vi har inspirerats väldigt mycket av klassisk amerikansk sportdesign, något som vi personligen tycker väldigt mycket om. Om man ska välja någon specifik förebild måste det vara Oakland Raiders. Vi ville uppnå lite av Oakland Raiders ”badass-känsla”, men ändå försöka hålla kvar skolvinkeln i formgivningen.

Hur går det för laget?
Det går bra! Laget utvecklas enormt för varje träning som går. Otroligt roligt att se! Näst på schemat står faktiskt en match mot gymnasieskolan Hermods som vi delar byggnad med. De har ju ingen aning om vad som väntar dem. De kommer att växa upp väldigt snabbt och väldigt hårt. Efter det väntar SM för högskolor i april/maj uppe i Falun. Där är målet att bevisa att konstskolor inte endast består av taniga kretörssjälar, utan också skogstokiga vikingar.

Kommentera