Frida Fahrman är en av Sveriges största modebloggare med ett förflutet som redaktör på tidningar som Elle, Café, Aftonbladet och Metro. Hon arbetar numera för Kanal 5 (SBS Discovery Media) där hon skriver om mode. Frida har dessutom ett stort intresse för inredning och är just nu aktuell som nybliven ambassadör för det norrländska design och möbelföretaget Resize Designs. Barnebys har fått sig en pratstund med Frida om Fashion Week och Stockholm Design Week.

Frida Fahrman

Mercedes Benz Fashion Week pågick i förra veckan och avlöstes denna vecka av Stockholm Design Week. Vad betyder veckor som dessa, för svenskt mode och design?
Det är ett sätt för alla svenska varumärken att visa upp sig för bransch, inköp och press, så det är såklart otroligt viktigt. Det kan ha en avgörande betydelse för hur man kommer sälja inför kommande säsong och hur man framställs.

Du har intresse för såväl mode som inredning. Vad var enligt dig det bästa från Fashion Week respektive Design Week?
Det bästa från modeveckan var att jag för en gång skull inte hade tusen olika jobb att stressa runt med, utan möjlighet att verkligen kunna fokusera enbart på visningarna.

Från Design Week har jag inte hängt med varje dag tyvärr. Men i morse var jag med på Resize Designs pressfrukost på Grand Hotell. Jag kommer vara deras ambassadör framöver. De står och verkar för svensk design och kvalité, vilket gör att jag verkligen vill jobba med dem långsiktigt. Ett underbart gäng, med lokal produktion i Skellefteå, som tillverkar fantastiska möbler. Det ska såklart bli jättekul att få se deras offentliga kliv framåt, jag tror att vi kommer få se mycket mer av dem framöver.

Finns det någon särskild trend inom mode och inredning som du tror att vi kommer få se extra mycket av i vår?
Inom mode är det ljusa färger, ton i ton, hela kostymer och "set". Vi kommer även få se inslag av metallic, en trend som går igen även i inredningen. Gällande inredning tror jag på tyger och mycket klädda möbler, fokus på zebramönster, blomsterarrangemang, soffgrupper. Detaljer som koraller, havet, och ännu mer marmor.

När det kommer till mode och inredning, brukar du själv köpa mycket nytt eller gillar du att fynda vintage samt på auktion?
Jag scannar alltid av andrahandsmarknaden och letar ofta under lång tid. Hittar jag inte det jag söker handlar jag nytt eller tillverkar för egen hand. Det gäller så väl inredning som kläder.

Om du handlar vintage och på auktion, vilka ställen är det då som gäller? ...och vad köpte du senast?
När det kommer till att handla online är det framförallt Blocket, Bukowskis Market och Lauritz.com, som gäller. I butik finns det ett par ställen både på Östermalm och i Vastastan som jag brukar kollar in. Senast köpte jag ett par fat i mässing och koppar att ställa under mina blomkrukor, och två fåtöljer som jag renoverade om, och nya matsalsstolar. Haha, det var visst en del!

Tack för pratstunden Frida!


Här kan ni läsa en intervju med ELLE Decorations chefredaktör Svante Öquist!

Här hittar ni fashion och vintage!
Här hittar ni möbler och belysning!

Kommentarer