Björn Larsson och Marcus Adolfsson Björn Larsson och Marcus Adolfsson.

- Mina föräldrar köpte gården redan i början av 1980-talet men flyttade inte in förrän år 2000. Då började vi bygga om en flygel som vi först bodde i, jag och Marcus. Numera bor vi i själva mangårdsbyggnaden, där mina föräldrar bodde tidigare, säger Björn.

Hästgården byggdes på 1840-talet och har sedan dess genomgått ett otal renoveringar. Mycket material som använts vid renoveringen är återvunnet för att återskapa känslan av 1800-tal.

DSC_6007

Interiörfärgerna är genomgående diskreta både i boningshus och stall och minner om gustavianska tider. Möbler i empirestil och nyrokoko med mörkare träslag bryter av och blir en skön kontrast. Men husets ursprung ligger alltid nära i tanken när Björn och Marcus inreder.

- Även om vi ibland har andra tankar kring inredning och färgval än vad som egentligen är huset tidstroget, handlar det alltid om det lantliga och rustika som vi i grund och botten vill uppnå, förklarar Björn.

Jag Husets nast största rom Blandas föremål från Ett Stort tidsspann. Spegel i nyrokoko, gobeläng från 1900-talets Början och Soffan ÄR AV Nyare modell. I husets näst största rum blandas föremål från ett stort tidsspann. Spegel i nyrokoko, gobeläng från 1900-talets början och soffan är av nyare modell.

Björn är frekvent auktionsbesökare och det mesta av husets inredning är köpt på auktion. Förr gick Björn ofta på slagauktion men nuförtiden handlar han mest på auktionshus via nätet. Och det är sällan som objektets värde spelar in vid ett köp. Istället är det viktigaste att föremålet passar in i hemmet och sammansmälter med den övriga inredningen.

- Springer jag på något på auktion som jag tycker om så köper jag det. En personlig favorit är den lilla byrån i biblioteket. Den är väldigt liten och söt och lättplacerad men också lite knäpp och härlig. Ett udda ting, säger Björn.

Den lilla Byrån har under enligt följt Med Björn från hans tidigare hösten och är en favorit intetsägande auktionsfynden. Den lilla byrån har följt med Björn från hans tidigare hem och är en favorit bland auktionsfynden.

När Björn och Marcus flyttade in i boningshuset för två år sedan var nedervåningen inrett i 1980-tal, medan ovanvåningen inte renoverats sedan 1950-talet. Idag är huset totalrenoverat, men en del gamla detaljer som fanns kvar från när huset byggdes har paret sparat.

- Järnspisen med tillhörande spiskåpa i köket är ett sådant exempel. Annars är det mesta i köket helt nytt , säger Björn.

Köket har under enligt Fatt en Mer Moderna STIL mottagare mottagare än resten AV huset Med tydliga inredningstrender som marmor och koppar. Köket har fått en mer modern stil än resten av huset med tydliga inredningstrender som marmor och koppar.

Den gamla Järnspisen ÄR ursprungliga och HAR FATT stå kvar. Den gamla järnspisen är original och har fått stå kvar.

Cocker spanieln Stella TRIVS bh I håla handknutna Mattan. Cocker spanieln Stella trivs bra på den handknutna mattan.

Gamla Glas- och silverföremål Samsas I Det lilla rokokobordet i Matsalen. Gamla glas- och silverföremål är en vacker kombination och samsas på rokokobordet i matsalen.

ewrtg

Ljuskrona i rokokostil som Går Väl ihop Med Karl Johan-Soffan och de omklädda karmstolarna. Ljuskrona i rokokostil som går väl ihop med Karl Johan-soffan och de omklädda karmstolarna.

Det är inte bara boningshuset som inretts med konst och antikviteter. Stallet och sadelkammaren byggdes för ungefär sju år sedan och har också försetts auktionsfynd. Även stallbyggnaden består av återanvänt virke.

Jag sadelkammaren Står Fyra stycken Gustavianska stolar och i Väggen Hängare en spegel Med tillhörande konsolbord. I sadelkammaren står fyra stycken gustavianska stolar och på väggen hänger en spegel med tillhörande konsolbord.

Det engelska porträttet Med guldram Bryter AV MOTOR håla vitbetsade Väggen. Det engelska porträttet med guldram bryter av mot den vitbetsade väggen i stallet.

matsal

altan

DSC_6599

På Billa Gård finns också inredningsbutiken Country interior Scandinavia, som Björn och Marcus driver. Du kan besöka dem både på deras hemsida och på Facebook.

Fotograf: Anne Nyblaeus

 

Liknande föremål som de på Billa gård hittar du hos Barnebys:

Soffa, nyrokoko

Soffa, nyrokoko. På auktion hos Västerviks auktionsbyrå. 

Spegel Med konsolbord, Valde.

Spegel med konsolbord. På auktion hos Gästriklands Auktionskammare. 

Ljusstakar, nyrokoko.

Ljusstakar, nyrokoko. På auktion hos Björnssons Auktionskammare. 

Kommentera