I och med den senaste tidens lyckade försäljningar av verk skapade av Lucio Fontana, Alighiero Boetti och Alberto Burri, bjuder auktionshuset Christie’s i april in till auktion med italiensk konst från 1900-talet.

Auktionen, som äger rum i Palazzo Clerici, inkluderar verk av ovannämnda konstnärer samt Enrico Castellani, Pier Paolo Calzolari, Giulio Paolini, Piero Manzoni, Gino Severini, Giacomo Balla, Mimmo Rotella och Tano Festa.

Det kommer kanske inte som någon större överraskning att Fontanas Concetto spaziale, attese (1966) beräknas hamna på mellan 6 - 9 miljoner kronor medan Alighiero Boettis Mappa (1983) uppskattas säljas för mellan 8 - 12 miljoner kronor.

Burris Combustione (1964) har ett uppskattat värde på 4-6miljoner kronor och Severinis Tango Argentino (1913) är inte mycket sämre då den beräknas gå för dryga 4 - 7 miljoner kronor.

- Vi är glada att kunna presentera ett rikt utbud av verk som visar på den stora variationen av italiensk nittonhundratals konst, sa Christie’s försäljningsdirektör i Italien och fortsatte berätta om auktionen "Vi erbjuder mästerverk som sträcker sig från tidig futurism och arte povera fram till de stora mästarna under andra världskriget – Fontana, Burri och Manzoni – vi har även sektioner i auktionen som är tillägnade popkonst och optisk konst.

Auktionen äger rum den 5 och 6 april, 2016.

Du finner hela katalogen hos Barnebys