Att kliva in i Bukowskis lokaler i Berzelii Park är som att resa i tiden. I rum efter rum står resultatet av århundraden av hängivet samlande. Varje avdelning har sin "Master piece" att stoltsera med vilket tillhör ovanligheterna på svenska auktioner.

Det mest anmärkningsvärda är samlingen av måleri och konsthantverk från Säbylund Herrgård i Närke.

Herrgårdens tjugosex rum möblerades med det finaste samtida konsthantverk som gick att uppbringa i Sverige på 1780-talet, och sedan inflyttningen 1787 har möblerna stått där de stått. Men nu är det alltså dags för föremålen att byta hem efter ett lång liv tillsammans. Nedan några av de mästerliga föremål som ropas ut den onsdag 7 juni.

 

- Idag är det mycket ovanligt att en gammal och orörd samling av konstobjekt av yppersta klass kommer ut till försäljning. Det är ett privilegium att få lära känna en släkts långa och fascinerande historia genom deras föremål, säger Henrik Åberg, specialist möbler och konsthantverk.

Här hittar ni samtliga föremål från Säbylund på Bukowskis!

Här hittar ni samtliga föremål från Bukowskis Important Spring Sale med bland mycket annat August Strindbergs "Inferno" samt delar ur Peter Wallenbergs silversamling!