Några få av Antikrundans experter har varit med sedan 1989 då man spelade in den första säsongen av det enormt populära TV-programmet Antikrundan, både i Sverige och England. En av dem är Jan Ribbhagen, en av landets främsta silver och smyckeexperter. Jan är, i likhet med Lasse Berghagen och några få ytterligare, en av de rikskändisar som är lika påhejade vart han än kommer i vårt avlånga land.

Ribbhagen har verkligen lyckats "gå genom rutan", som det heter på TV-språk, med hans mycket pedagogiska, initierade och positiva sätt. Med hans ohärmeliga "en riktig rysare" har han fått generationer av TV-tittare att haja till och vika torsdagkvällen till undervisning av det svenska kulturarvet.

Men nu får någon annan axla hans roll i rutan. Månne det bli en kvinnlig expert, i den annars ganska mansdominerade TV-följetången?

Vad som ligger bakom Jan Ribbhagens avhopp är inte känt. Men en sak är säker; det handlar inte om pensionsålder, för vitalare antikprofil får man leta efter.

Antikrundan är Sveriges mest framgångsrika TV-produktion genom tiderna som dragit miljonpublik i närmare trettio år. Likt en cirkus har man turnerat runt till olika svenska städer under ett par helger i augusti och september varje år, och intresset tycks aldrig sina. I en tid där värderingarna annars görs lättast online, väljer svenska folket att stå i kö i timmar för att få sina ärvda klenoder värderade av några av Sveriges främsta exprter. Här kan du få dina konstskatter och antikviteter värderade!